• Hürriyet Twitter
R

Yaşadığımız pandemi süreci, gündelik yaşam alışkanlıklarımıza bir yenisini daha ekledi. Artık dışarıdan eve getirdiğimiz her yeni ürünü ya da eşyayı dezenfekte etmek istiyoruz. Ancak dezanfekte işlemi hem çok yorucu hem de yeterli mi bilemiyoruz. Neyse ki ultra hijyen özelliğine sahip yeni nesil beyaz eşyalar, hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Detayları hep birlikte inceleyelim…

UV Bölmeli Buzdolabı

Pandemi döneminde, aldığımız yiyecekleri dezenfekte etmek için neler neler yapmadık ki? Balkonu olanlar aldıkları her şeyi önce bir süre balkonda beklettiler, olmayanlar ise dış kapılarının hemen yanı başında… Tüm sebze ve meyveler sirkeli suda bir süre dezenfekte edilirken tüm ambalajlı ürünler ise deterjanlı suyla temizlendi. Yine de hijyen sağlanıp sağlanmaması konusunda içimizde hep bir kuşku oldu. Bu düşünceden hareketle üretilen UV Bölmeli Buzdolapları, ultraviyole ışınları sayesinde başka hiçbir işleme gerek kalmadan ve gıda kalitesi değişmeden paketli gıdaların yüzeyindeki sağlığa zararlı bakteri ve virüsleri yaklaşık 40 dakika gibi bir sürede yüzde 99,9* oranında öldürüyor. Böylelikle zamandan ciddi tasarruf sağlayan ultra hijyen bölmesi, ihtiyaç olmadığında 0 derece bölmesi (kahvaltılık bölmesi) olarak da kullanılabiliyor.

UV Temizleme Cihazı

COVID-19 ile beraber marketten alınan paketli gıdalar, telefon, cüzdan gibi sıkça temas ettiğimiz kişisel eşyalarımız, biberon, emzik gibi bebek eşyalarının hijyeni çok daha önemli hale geldi. Kolonya, ıslak mendil ve çamaşır suyu ile silmek bir yere kadar içimizi rahatlatabiliyor ve üstelik oldukça zamanımızı alıyor. UV ve sıcak havanın gücü ile kısa sürede ve az efor kullanılarak hijyen sağlayan UV Temizleme Cihazları, bu anlamda büyük kolaylık sağlıyor. Cihaz, farklı programlarıyla kişisel eşyalar, paketli gıdalar, bebek mutfak malzemeleri için hijyen sağlıyor. Ultraviyole ve Isı Destekli Hijyen programıyla cam ve metal mutfak gereçlerindeki bakteri ve virüslerin yüzde 99,9*’unu öldürüyor.

Hijyenik Havalandırma Sistemli Çamaşır Makinesi

Dışarıda kullanıldıktan sonra her seferinde kıyafetlerimizi yıkamak, hem kıyafetlerin yıpranmasına hem de aşırı su tüketimine neden oluyor. Bu düşünceyle kıyafetleri yıkamak yerine bir süre açık havada bekletmekse hijyen anlamında bizi şüpheye düşürebiliyor. Daha çok Covid-19 ile birlikte hayatımıza giren çamaşırları havalandırma ihtiyacı, Hijyenik Havalandırma Sistemli Çamaşır Makineleri ile kısa sürede ve zahmetsizce karşılanıyor. Su kullanmadan, sadece sıcak hava üfleyerek çamaşırları ısıtan Hijyenik Havalandırma Sistemli Çamaşır Makineleri, yaklaşık 58 dakikada çamaşırları dezenfekte ediyor.Her kullanımda yıkanmasına gerek kalmayan kıyafetlerdeki bakteri ve virüsler, bu işlem sonrasında yüzde 99,9* oranında ölüyor. 

Oksi Hijyen Programlı Çamaşır Makinesi

Yiyeceklerimizin hijyeni kadar kıyafetlerimizin de hijyeni pandemi süreciyle birlikte çok daha fazla önem kazandı. Eve gelir gelmez kıyafetlerimizi değiştirmek ve çıkarılan kıyafetleri hemen dezenfekte etmek hepimiz için bir alışkanlık haline geldi. Ancak çamaşırları yıkarken kullanılan deterjanların yeterliliği hijyen sağlama konusunda hep birer soru işaretiydi. Bunun yanı sıra kıyafetlerimizi yıpratmamak ve renkleri soldurmamak için de oksijen bazlı çamaşır suyu kullanmaktan çekiniyorduk. Oksi Hijyen Programlı Çamaşır Makineleri, deterjan çekmecesindeki özel bölmesi ile doğru miktarda oksijen bazlı çamaşır suyu kullanımına imkan sağlıyor. Yıkama sırasında doğru zaman ve doğru miktarda oksijen bazlı çamaşır suyunun kullanılabilmesini sağlayan bu sistem çamaşırlardaki bakteri ve virüsleri yüzde 99,9* oranında öldürürken çamaşırlar ve makine de korunmuş oluyor.

UV Hijyenik Havalandırma Programlı Kurutma Makinesi

Kıyafetlerimizi en ideal şekilde yıkadıktan sonra bile hijyen konusundaki tereddütlerimiz bitmeyebiliyor. Çünkü açık  alanda uzun süre kurumaya bırakılan çamaşırlar virüs ve bakterilere yeniden davetiye çıkarabiliyor. Tüketicilerin hassasiyetlerinden yola çıkarak tasarlanan Ultra Hijyen Serisi Kurutma Makinesi’ndeki UV Hijyenik Havalandırma programı, ultraviyole ışınları sayesinde kıyafetlerinizdeki bakteri ve virüsleri yüzde 99,9* oranında öldürürken kokuları da uzaklaştırıyor. Aynı işlem ıslak çamaşırlar için de kullanılabiliyor. Düşük sıcaklıkta yıkanmış çamaşırlar hijyenik kurutma programı ile kurutulurken hijyene ulaşıyor. 

Dezenfeksiyon Programlı Ankastre Buharlı Fırın

Covid-19 süreciyle birlikte birçoğumuz başta ekmek olmak üzere birçok temel gıdayı mümkün olduğunca evde kendi imkanlarımızla yapmaya başladık. Evde yapamadığımız hazır gıdaları ise fırında ısıtarak güvenli hale getirmeye çalıştık. Öte yandan başta emzik, biberon olmak üzere gıda ile temas eden tüm ısıya dayanıklı araç gereçlerimizi mümkün olduğunca kaynatmaya özen gösterdik. 2 farklı programıyla hem pişirme hem de hijyen sağlama işlemini bir arada yapan Dezenfeksiyon Programlı Buharlı Fırınlar, tüm bu işlemleri yüzde 100 doymuş buhar ve sıcaklık etkisiyle çok kısa sürede yaparak hayatımızı kolaylaştırıyor.Ultra hijyenik bu fırınlar; dezenfeksiyon programı ile dışarıdan alınan paketli hazır gıdaların dış yüzeylerini buhar ve ısı ile pratik bir şekilde 15 dakikada dezenfekte ediyor ve ayrıca dışarıdan alınan ekmek gibi hamur işlerinin yüzeylerini de hijyenik hale getiriyor. Cam şişe, biberon gibi sıklıkla kullandığımız eşyaları ise 20 dakika gibi kısa bir sürede dezenfekte ederek bulaşmasından şüphe duyduğumuz bakteri ve virüsleri yüzde 99.9* oranında öldürürüyor.

Ultra Hijyen Fonksiyonlu Bulaşık Makinesi

Pandemi süreci boyunca yiyeceklerde sağladığımız hijyeni mutfak gereçlerimizde de sağlamak oldukça önemliydi ve bu yüzden yıkanabilir mutfak gereçlerini bulaşık makinesinde yıkamadan önce bir süre çamaşır suyunda beklettik. Tabii bu durum hem oldukça zaman alıyordu hem de ekstra su harcanmasına neden oluyordu. Neyse ki Ultra Hijyen Fonksiyonlu Bulaşık Makineleri, bulaşıkları önce doğru miktarda çamaşır suyu ile ön yıkamadan geçiriyor ve ardından ekstra durulama ile bulaşıkları çamaşır suyundan arındırarak hijyen sağlıyor. Böylelikle yüksek sıcaklık ve ekstra durulamanın etkisi sayesinde bakteri ve virüslerin yüzde 99,9* oranında ölmesi sağlanıyor.

Arçelik Ultra Hijyen Serisi; dışarıdan aldığınız ambalajlı/ambalajsız yiyecek, içecek ve diğer ürünlerin yanı sıra  dışarıda giydiğiniz kıyafetleri ve kullandığınız eşyalarınızı hızlı ve daha az efor harcayarak dezenfekte eder. Bakteri ve virüsleri yüzde 99.9* yok ederek etkin bir hijyen sağlar. 

Arçelik Ultra Hijyen Serisi ürünlerinin filmlerini izlemek için tıklayınız

Arçelik Ultra Hijyen Serisinin Yüzde 99,9 Hijyen Yüzde 100 Mutluluk sağlayan deney filmini izlemek için tıklayınız

* Bakteri ve virüs testleri Yeditepe Üniversitesi Biyosidal ve AR-GE Laboratuvarları, AntiMikrop AR-GE ve Biyosidal Analiz Merkezi ve Ekoteks Laboratuvar ve Gözetim Hizmetlerinde gerçekleştirilmiştir. Ürünlerin etkili olduğu virüs ve bakterilerin detaylı listesi için https://www.arcelik.com.tr/ultra-hijyen