• Hürriyet Twitter
R

Bankacılık sisteminde son zamanlarda öne çıkan dijital yenilikler

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Karantina sürecinde olduğumuz bu dönemde, dijital dönüşümün ne kadar  önemli olduğunu bir kere daha anladık diyebiliriz. Bu gerekli dönüşümün farkında olan bankalar ise özellikle son yıllarda müşterilerine daha etkili ve hızlı çözümler sunacak birçok gelişmeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Peki, bankacılık sektöründe yapılan son dijital gelişmeler neler ve ne gibi kolaylıklar sağlıyor? Bankacılık sektöründe öne çıkan dijital yenilikleri sizin için araştırdık.

e-Dönüşüm süreci başladı!

2013 yılından bu yana dijital bankacılık alanında çok önemli gelişmeler oluyor. Bu tarihten itibaren e-Fatura, e-Arşiv fatura, e-SMM ve e-İrsaliye gibi birçok elektronik belge hayatımıza girmiş durumda. Daha çok ticari hayatta kullanılan e-Belgelerin, günümüzde yapılan yeni düzenlemelerle çok daha fazla kullanıcının yararına sunulması hedefleniyor ve bu anlamda bir e-Dönüşüm sistemi hayata geçiriliyor.

Bu tarihlere dikkat!

e-Dönüşüme geçiş, kademe kademe zorunlu hale geliyor. Öncelikle doktor, avukat, mali müşavir, veteriner hekim, mimar gibi serbest meslek erbablarının 1 Haziran 2020 tarihine kadar e-SMM sistemine geçmeleri bekleniyor. 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin ise 1 Temmuz 2020’ye kadar e-Fatura sistemine geçişlerini tamamlamaları gerekiyor.

e-Dönüşüm ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

Son dönemde artan mükellef sayısı ve yeni düzenlemeler, ticari yaşamda e-Fatura, e-SMM gibi elektronik belgelere olan ilgiyi artırdı. Çünkü elektronik fatura sistemi sayesinde müşteriler, işlerinin başından kalkmadan ve başka bir programa veya yazılıma gerek duymadan işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar. Böylelikle hem zamandan hem de efordan tasarruf edebiliyorlar.

Bir tık’la fatura ödeme rahatlığı İş Bankasında!

e-Dönüşümle İş Bankası müşterileri, internet şube ve İşCep aracılığıyla kendilerine gelen e-Faturalara ait son ödeme tarihi ve fatura tutarı gibi ödeme bilgilerini takip edebiliyor ve sadece tek bir tuşla ödeyebiliyorlar.

2020 yılında e-Fatura ve e-Serbest Meslek Makbuzuna (e-SMM) geçecek müşterilerimize, e-Fatura ve e-SMM hizmetleri İşNet fatura platformu olan NetteFatura üzerinden 1 yıl süreyle ücretsiz! Üstelik müşterilerimiz bu hizmetten taahhütsüz olarak faydalanıyor!

e-Dönüşüm süreçleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Advertisement