• Hürriyet Twitter
R

Antik dünyadan modern zamanlara:

Zerdeçal mucizesini keşfedin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

İnsanlığın kusursuz güzelliği arayışı tarihten bu yana hep aynı çizgidedir. Bu arayış onu farklı bitkilere ve farklı unsurlara götürmüştür. Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın da hikâyesi biraz da bununla ilgili. Geçmişte şifa ve güzellik çözümlerinde bulunan zerdeçal bugün de hâlen kadınların ilk tercihlerinden biri olarak bulunuyor. Bu içeriği bir yolculuk olarak kabul edelim, antik dünyanın gizemli taraflarından modern zamanların parlak çağlarına uzanan bu yolculuk zerdeçal kadar eski… Hangi faydalar bir kadını mutlu eder?

Unutmayın;

bir kadının güzellik arayışı en az onun kendisi kadar eskidir.

 

Altın baharat…

Zerdeçal altın baharat olarak biliniyor. Hem içerisindeki renk hem de özellikleri sayesinde altın vurgusunu kazanan Zerdeçal;  kurkuminin ana kaynağı olarak biliniyor. Asya ikliminde yetişen ve özellikle Hindistan’da tarih öncesi çağlarda da bulunduğu bilinen Zerdeçal’ın faydaları çağlar öncesinden beri biliniyor.

Mısır’ın kraliçelerinden günümüz kadınlarına…

Antik Mısır’ın kraliçelerinden akla genelde Nefertiti ve Kleopatra gelir. Güzellik alışkanlıklarıyla ve feminen tavırlarıyla da bilinen Mısır’ın kraliçeleri, zerdeçal kürleri de uygulayan tarihi kişiliklerdi. Aynı Hindistan’da da olduğu gibi güzellik kürleri ve karışımlarında kullanılan zerdeçalın, cilde iyi geldiğine inanan tarihi kişilikler böylece zerdeçalın da güzellik kürlerine dâhil olmasına sebebiyet verdi.

Cilde katkısı neler?


Zerdeçalın antioksidan özelliği nedeniyle sivilce ya da ciltteki yağlı dokulara karşı nazikçe cilt bakımı yapıyor olması, onu eşsiz bir yere konumluyor. Cilt bölgelerine direkt olarak zerdeçal kürleri uygulanabiliyor. Sivilcelenmeye ve lekelenmeye eğilimli ciltler için ideal bakım sunan zerdeçal; temizleme ve eksfoliasyon/soyucu özellikleri ile de daha pürüzsüz bir cilt için doğal bir mucize yaratıyor.

Zerdeçal hangi alanlarda kullanılıyor?

Işıltılı bir cilde sahip olmak isteyen kadınların çoğu zerdeçalın cilt tonunu koruma ve aydınlık kazanmasındaki rolünü iyi biliyor.  Bu nedenle günümüzde; sadece beslenme alanında kullanılmayan zerdeçal, cilde olan katkılarıyla da kozmetik alanında öncü markaların ürünlerinde de bulunabiliyor. Tüm cilt düzeyi için faydalı olan zerdeçal bugün birçok birleşik ürünün içerisinde yer alıyor.

Neutrogena® Soothing Clear serisi, cilt bakım rutininizin her aşamasında zerdeçalın gücünü deneyimlemenizi sağlar. Cildinize, sabahın ilk ışıklarında veya gün boyunca her toparlanma ihtiyacı duyduğunuzda ekstra bir tazeleme sağlayan Soothing Clear serisi, cildinizin ışıltılı ve canlı bir görünüm kazanmasına da yardımcı olur.

Soothing Clear serisini şimdi keşfedin!

Advertisement