Kepez'de kıyı temizliği yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kepezde kıyı temizliği yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 13:43

Kepez'de kıyı temizliği yapıldı

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE merkeze bağlı Kepez Beldesi'nde, 'Uluslararası Kıyı Temizliği' kampanyası kapsamında, 350 gönüllünün katılımıyla çalışma yapıldı.
Her yıl 100'den fazla ülkede, deniz gönüllülerinin katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası Kıyı Temizliği' (ICC) kampanyası, bugün dünyayla eş zamanlı Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde de gerçekleştirildi. 2002'den bu yana Deniz Temiz Derneği/TURMEPA koordinatörlüğünde 'Deniz varsa hayat var' sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki merkezi, Çanakkale oldu. Etkinlik, TURMEPA'nın hayata geçirdiği 'Çanakkale Deniz Aşıkları-Çanakkale İçin Mavi Adım' Projesi kapsamında, Çanakkale'nin Kepez beldesi deniz kıyılarında düzenlendi. Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası, Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Antalya, İzmit, Muğla, Bodrum ve Fethiye kıyılarında da yapıldı.
ICC Türkiye Koordinatörü Şeyda Dağdeviren Hill, ICC Uluslararası kıyı temizleme etkinliğinin 101 ülkede eş zamanlı olarak Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirtti. Hill, "Dikkat çekmek istediğimiz konu, kirletmezsek, çöpü etrafa atmazsak, denizi ve kıyıları kirletmeyiz. Esas vurgulamak istediğimiz nokta bu olduğu için bugünkü etkinliğimizin temel hedefi budur" dedi.
Gerçekleştirilen kıyı temizliğinde 12 bin 662 izmarit, 178 plastik şişe, 682 su şişesi kapağı, 1250 metal içecek kapağı, 90 cam şişe, 151 metal içecek kutusu ve 1178 küçük plastik parça toplandı.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!