Kent Konseyi mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyi mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 00:00

Pursaklar Belediye Meclisi MHP Grubu, Kent Konseyinin seçim ve uygulamalarının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle, Bölge İdare Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunarak yürütmenin durdurulmasını istedi.

Haberin Devamı

PURSAKLAR Belediye Meclisi MHP Grubu, Kent Konseyi’nin zamanlaması, genel kurul toplantısına davet edilenlerin yapısı, konsey başkanlığı ve yönetimi ile komisyonların seçimlerinde izlenen yolların Kent Konseyi Yönetmeliğine aykırı olduğu iddiasıyla yürütmenin durdurulması istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
Kent Konseyi Yönetmeliği’nin hiçe sayılarak konsey seçimlerin içerik ve şekil bakımından ihlal edildiğini savunan Pursaklar Belediye Meclisi MHP Grup Başkan vekili Hüseyin Günay, konseyin şu ana kadar gerçekleştirilen tüm işlemlerinin iptal edilmesi için mahkemeye başvurulduğunu kaydetti.
Kent Konseyi seçim ve uygulamalarının hukuka uyarlık göstermediği savunulan dava dilekçesinde, iptal istemi; “Yürütmenin durdurulması kararı verilmediği takdirde ileride telafisi mümkün olmayan zararlar ortaya çıkacak olup Kent Konseyi’ne belediyelerce maddi yardım yapılacağı ve Kent Konseyi’nde alınan kararların Belediye Meclislerinde öncelikle görüşüleceği hususları dikkate alındığında ivedilikle yürütmenin durdurulması kararı verilmesi gerektiği açıkça anlaşılacaktır” ifadeleriyle yer aldı.
Usül yönetmeliğe aykırı
Dava dilekçesinde mevcut konseyin iktidar partisi temsilcilerinden oluştuğu ve başka siyasi görüşte bulunanların katılım ve adaylığına izin verilmediği savunulurken, bunun Kent Konseyi’nin kimlerden oluşacağına dair yönetmeliğe aykırı olduğu belirtildi.
Dernek üyesi oldu
Konsey seçimlerinin de iktidar partisi yandaşlarının katılımıyla gerçekleştirildiği belirtilen dilekçede ayrıca şu ifadeler yer aldı.
“Konsey Başkanlığına adaylığını koyan bir vatandaşın seçilme hakkı elinden alınmış ve kürsüden zorla indirilmiştir. Belediye eski başkanı tarafından konsey seçimlerinden sonra, hukuka aykırılıkları gidermek amacıyla Sirkeli Belediyesi Kalkındırma Derneğinin üyesi olduğuna dair belge alınmıştır. Bu nedenlerden dolayı, Kent Konseyi Başkanlığı, Yürütme Kurulu ve Komisyon seçimlerine ilişkin işlemlerin iptaline ve konuyla ilgili yürütmenin durudulmasına karar verilmesi talep edilmektedir.”

Haberin Devamı

Çetin: Herşey hukuka uygun

Haberin Devamı

PURSAKLAR Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, Konseyin yönetmelik ve usul yönünden hiçbir uygunsuzluğu olmadığını belirterek şunları söylemişti:
“Biz, Kent Konseyi’ni daha beldeyken, zorunlu olmamasına rağmen kurduk ve bunda da başarılı olduk. Sivil toplum kuruluşlarıyla ilçemizdeki güvenlik birimleriyle, kaymakamlıkla fikir teattisinde bulunarak karar verelim düşüncesiyle hareket ettik. İlçe olduktan sonraki Kent Konseyi toplantımız artık resmiyet kazandı. Toplantıya sivil toplum örgütlerini ve kaymakamlığı da çağırdık. Burada da usule uygun olmayan hiçbir uygulama söz konusu değildir. Tek gayemiz Kent Konseyimizde fikir teatisinde bulunarak güzel işler yapmaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!