Kendi oyuncaklarını kendileri yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Kendi oyuncaklarını kendileri yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 14:47

Kendi oyuncaklarını kendileri yapıyor

Haberin Devamı

Kendi oyuncaklarını kendileri yapıyor

GEBZE(Kocaeli), (DHA) - GEBZE Belediyesi'nin oluşturduğu Çocuk Atölyesi'ne katılan çocuklar hem el becerilerini geliştiriyor, hem de kendi oyuncaklarını neşeli vakit geçirerek yapıyor.

Gebze Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Beylikbağı ve İstasyon sakinlerinin hizmetine açılan Bilim ve Sanat Merkezleri'nde kurulan çocuk atölyesine katılan çocuklar neşeli zamanlar geçiriyor. Çocuk atölyesinin minik misafirleri el becerilerini geliştiriyor. Çocuk Atölyesi'nde minikler güzel zaman geçirmenin yanı sıra yeni şeyler üretmenin mutluluğunu da yaşıyor. Beylikbağı bölgesinde bulunan Beylikbağı, Mimarsinan, Bilgi İlkokulu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra Gebze Özel Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli çocuklar iki ay boyunca Çocuk Atölyesi'nden faydalanacak. İki ay sürecek etkinlik kapsamında yaklaşık 2 bin çocuğun atölyede eğitim görmesi hedefleniyor.

Çocukların gelişimleri için el becerilerini geliştirmelerinin oldukça önemli olduğuna vurgu yapan eğitmenler, "Burada çocuklar oldukça güzel zaman geçiriyor. Eğitimcilerimiz teknik bilgilerinin yanı sıra çocuk psikolojisi konusunda da eğitimliler. Çocuklar bu atölyede el becerilerini geliştiriyor, yeni ürünler ortaya çıkarıyor ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyor" dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!