GeriSeyahat Kemer'de dünyanın en zehirli yılanları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kemer'de dünyanın en zehirli yılanları

Kemer'de dünyanın en zehirli yılanları

Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı turistik Tekirova Beldesi'nde bulunan Eko Park'a dünyanın en zehirli yılanları getirildi. Yılanlar yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Tekirova Beldesi'nde yer alan Eko Park, sürüngen koleksiyonuna 'vahşi hayat' adı verilen özel bölümde sergilenen dünyanın en zehirli yılanlarını ekledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen sekiz türden oluşan 60 yılan parktaki yerlerine büyük bir özenle yerleştirildi. Yılanlar hakkında bilgi veren Eko Park’ın kurucusu, sürüngen uzmanı Selami Tomruk, parka yeni katılan yılanların arasında Kara Mamba, Yeşil Jamesoni Mambası, Puf Bitis Engereği, Gabon Engereği, Siyah Boyunlu Tüküren Kobra, Kırmızı Tüküren Kobra, Beyaz Boyunlu Kobra ve Naja Nivea Kobrası’nın bulunduğunu söyledi.

“Kara Mambaları, dünyadaki hiçbir canlı, parkımızdaki kadar yakından göremez” diyen Tomruk, Kara Mambaların ağızlarının içindeki siyah renkten dolayı bu ismi aldığını ve boylarının 5- 5.5 metre arasında değiştiğini anlattı. Tomruk, Kara Mambaların dünyanın en hızlı yılanı olduğunu, hareket eden tüm canlılara öldürücü tükürüklerini attığını
/images/100/0x0/55eb101cf018fbb8f8a8a0b9
belirterek, “Kara Mambalar, havaya kalktıkları anda çevresindeki bütün canlılar durur. Bu yılanların öldüremediği canlı yoktur. Tükürüklerinin her zerresi gözleri kör eder. Afrika'da ormanların kralı olarak kabul edilir” diye konuştu.

EN BÜYÜK ENGEREK

Puf Bitis Engereği'nin de Afrika’nın en büyük engereği olduğunu anlatan Tomruk, “Bu boynuzlu engereğin boyu 2.5 metreye kadar uzamaktadır. ölümcül bir zehre sahiptir. Soktuğu zaman tedavi şansı yok denecek kadar azdır. Soyları tükenmek üzere olan canlılardandır. Avına olağanüstü hızlı gider. Afrika’nın en zehirli ikinci engereğidir. Naja Nivea Kobrası ise Afrika’nın en zehirli kobrasıdır. Parkımıza bu yılan türünü de kazandırdık. Kral kobradan sonra dünyanın en zehirli kobrasıdır. Orta Afrika’da yaşarlar. Tanzanya'dan getirdik” şeklinde konuştu.

Dünyanın en zehirli yılanları bölgede tatil yapan yerli ve yabancı turistler tarafından da büyük ilgi gördü.
False