Keçiören Belediyesi Ergenlik Döneminde Gençlerin Yanında

Güncelleme Tarihi:

Keçiören Belediyesi Ergenlik Döneminde Gençlerin Yanında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 10:17

KEÇİÖREN BELEDİYESİ, GENÇLERİN ERGENLİK DÖNEMLERİNDE KARŞILAŞTIKLARI SORUNLARLA ÖZEL OLARAK İLGİLENİYOR VE ERGEN DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VEREREK SAĞLIKLI BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE KATKI SUNUYOR.

Keçiören Belediyesi, gençlerin ergenlik dönemlerinde karşılaştıkları sorunlarla özel olarak ilgileniyor ve ergen danışmanlığı hizmeti vererek sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunuyor.
Keçiören Belediyesi gençlere yönelik hizmetlerini dört bir koldan sürdürürken, özellikle psiko-sosyal sorunlarına karşı da yanlarında olmaya devam ediyor. Aile Eğitim Merkezi’nde gençlerin en sancılı, zor, bunalımlı dönemleri olarak bilinen ’ergenlik dönemi’ uygulanan terapilerle kolaylaştırılıyor. Gelişimlerini, öz güvenlerini, arkadaş ilişkilerini, okul performanslarını, anne babaları ile iletişimlerini güçlendiren ve olumlu davranış kazanmalarına yol açan hizmetler veriliyor.
Aile Eğitim Merkezi’nde ergenlik döneminin psiko-sosyal gelişim özellikleri, ergenlik döneminde tepkisel davranışlar, ayrışma-bireyselleşme, kimlik karmaşası, ergenler ve arkadaş ilişkileri, özgüven sorunları, duygusal sorunlar, davranış bozuklukları, ergen ile iletişim, uygun anne - baba tutumları, ders çalışma, sınav kaygısı, kuşak çatışmaları, olumsuz alışkanlık ve bağımlılıklar, TV ve dijital bağımlılıklar gibi birçok konuda uzmanlar yol gösterip, terapiler uyguluyor. İlk görüşmede tedavi-terapi planı yapılarak seanslar belirleniyor. Sadece ergene değil ailelerine de mutlaka danışmanlık hizmet verilerek karşılıklı iletişim teknikleri konusunda yardımcı olunuyor. Eğitim kurumlarında görev yapan rehberlik servisleri ile öğretmenler, danışmanlığa ihtiyaç duyan öğrencileri ve ailelerini merkeze yönlendiriyorlar. Psikiyatrik vakalar da ise ilgili uzmanlar devreye giriyor. Merkeze ayda ortalama başvuru sayısı 25 iken, daha önceki süreçlerden takip edilen birey sayısı aylık ortalama 50’yi buluyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak hizmetle ilgili şunları söyledi:
"Çocuklarımız büyüdükçe çevrelerine kendilerini ispat etme yarışına giriyor, yeni sorumluluklar alma konusunda da ön planda olmak istiyorlar. Ergenlik dönemi özellikle gençlerimizin birey olarak varlıklarını kabul ettirme noktasında dönüm noktasını oluşturuyor. Bu süreçte danışmanlığa ihtiyaç duymaları elbette çok normal, özellikle iletişim kurma konusunda uzmanların tavsiyelerini dikkate almaları sonucu çevreleriyle güçlü ilişkiler kurmalarını önemsiyor ve bu doğrultuda yanlarında oluyoruz. Gençlerimizin okul başarılarını, aile ilişkilerini ve davranışlarını etkileyen bu dönemi sağlıklı geçirmeleri için Aile Eğitim Merkezimiz ergen danışmanlığı hizmeti veriyor, bu merkezden 6 yılda yaklaşık 3 bin 600 kişi yararlandı. Uzman 5 psikologumuz gençlerimizin ruhsal açıdan daha sağlıklı ve daha öz güvenli yetişmeleri için çalışıyorlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!