Kazdağları'ndaki yaban hayatı kamerada

Güncelleme Tarihi:

Kazdağlarındaki yaban hayatı kamerada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 09:31

Kazdağları'ndaki yaban hayatı kamerada

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de Kazdağları bölgesinde çeşitli noktalara konulan 38 fotokapanla boz ayı, karaca, yaban domuzu, çakal, tilki, yaban kedisi, tavşan, baykuş ve şahin gibi hayvanların yaban hayatı görüntüleri kayıt altına alındı.
Çanakkale ve Balıkesir arasında bulunan Kazdağları, yüzlerce yaban hayvanı türüne ev sahipliği yapıyor. Her yıl onlarca yerli ve yabancı doğasever, Milli Park'taki yaban hayatını yakından keşfediyor. Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, boz ayı popülasyonunun büyüklüğünün ve yıllara göre değişiminin izlenmesi projesi kapsamında Bayramiç, Ayvacık ve Yenice ilçelerinin Kazdağları bölgelerinde çalışma başlattı.
Ekim 2016'da başlayan proje çerçevesinde Kazdağları'nın kuzey yamaçlarındaki 38 farklı noktaya fotokapan kuruldu. Kış dönemindeki 7 aylık çalışmanın ardından fotokapanlardaki kayıtlar yetkililer tarafından 5-9 Mayıs tarihleri arasında alındı. Pil ve hafıza kartı değişimi yapılarak, fotokapanlar yaban hayvanlarının kayıt altına alması için tekrar aynı noktalara yerleştirildi.
Fotokapanlardaki incelenen kayıtlarda, boz ayıların kış aktiviteleri ve popülasyon büyüklüğü hakkında veriler elde edilirken, bölgedeki boz ayı, karaca, yaban domuzu, çakal, tilki, yaban kedisi, tavşan, baykuş ve şahin gibi diğer yaban hayvanlarına ait çeşitlilik bir kez daha gözler önüne serildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından boz ayı popülasyonunun büyüklüğünün ve yıllara göre değişiminin izlenmesi için 2016 yılında başlatılan projenin 2019 yılına kadar devam edeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!