Kazan’da Öğrencilere Güvenli İnternet Semineri

Güncelleme Tarihi:

Kazan’da Öğrencilere Güvenli İnternet Semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 15:42

Kazan ilçesinde, lise öğrencilerine güvenli internet kullanımı semineri verildi. Akıllı telefon diye tabir edilen cep telefonu kullanımının artmasıyla birlikte sosyal medya üzerinde paylaşım ve yorumların arttığına dikkat çeken Uzman Vahit Aslankol, “Yapılan her paylaşım ve yorumlar dijital ortamda kesinlikle kaybolmuyor” diyerek öğrencileri uyardı.
Siber Suçlarla Mücadele Amirliği ile Kazan Kaymakamlığı ve Kazan Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Güvenli internet kullanımı ve siber suçlar“ seminerine 500 lise öğrencisi katıldı. İnternet üzerinden işlenen suçlar hakkında bilgilendirilen öğrenciler; bugün için masum görünen herhangi bir beğeni, paylaşım veya yorumun başka bir gün hiç beklenmedik bir ortam ve durumda karşılarına çıkacağı konusunda uyarıldı. Yaklaşık bir saat süren seminerde konuşan Vahit Aslankol, “Dijital ortamda izler hiçbir şekilde silinmez. Bilgisayar, cep telefonu veya taşınabilir belleklerde defalarca fabrika ayarlarına dönülse de, format atılsa da o verileri geri getirmek çok kolay. Bu nedenle sizi zor durumda bırakacak paylaşımlardan kaçının” diye uyardı.
"Anne, babanızı, öğretmenlerinizi ne kadar çok iyi dinlerseniz bu zor coğrafyada yaşamak çok daha kolay olur” diyen Kaymakam Murat Duru “Sevgili çocuklar, dünyanın en güzel coğrafyasını yüce Yaradan Türk milletine lütfetmiştir. Yarın sizler, bizlerin yerinde olacak ve bu ülkenin kaderine yön vereceksiniz. Onun için kendinizi çok iyi yetiştirmeli ve sorumluluk almalısınız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!