Kazak ameleye Türk eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kazak ameleye Türk eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 00:00

Türkiye ve Kazakistan hükümetleri arasında, Kazakistan’da inşaat işçileri için eğitim merkezi kurulmasına ilişkin iş birliği anlaşması imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kazakistan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Gülshara Abdykhalikova’yı makamında kabul ederek bir süre görüştü. İki bakan daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Dinçer, konuşmasında geçen yıl ön hazırlıkları yapılan çalışmayı tamamlayarak bir işbirliği protokolü imzalama noktasına geldiklerini söyledi.

İNTES TİKA, İŞKUR ve ÇASGEM’in protokolün Türkiye tarafını oluşturduklarını belirten Dinçer, protokolün Kazakistan tarafında ise Çalışma Bakanlığı ile ülkedeki istihdam kurumunun bulunduğunu kaydetti.

Son yıllarda inşaatlarda iş güvenliğinin sağlanması konusunda önemli adımlar attıklarına değinen Dinçer, bu kapsamda proje denetimlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Dinçer, sektörün tüm aktörlerine eğitimler verdiklerini, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile yaptıkları protokolle yapı denetim elemanlarına da iş güvenliği denetimi konusunda sorumluluk verdiklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!