Kayseri'de adli yıl resepsiyonu düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Kayseride adli yıl resepsiyonu  düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 12:21

Kayseri'de adli yıl resepsiyonu düzenlendi

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ'de 2017-2018 Adli yıl nedeniyle resepsiyon verildi.  Resepsiyonda konuşan Baro Başkanı Cavit Dursun şüpheli ve suçlaya ceza verebilmenin yolunun hukuktan geçtiğini söyledi.
 Hilton Otel'de düzenlenen Adli yıl resepsiyonuna Vali Süleyman Kamçı, Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İEmniyet Müdürü İbrahim Kulular,  Baro Başkanı Cavit Dursun, Belediye Başkanları, Hakim, Savcı ve Avukatlar katıldı.
Törende konuşan Baro Başkanı Cavit Dursun, "2017-2018 Adli yılının, ülkemizde hukuki güvenliğe, hızlı, adil, bağımsız ve tarafsız bir yargıya ve güçlü bir savunmaya vesile olmasını temenni ediyoruz. Ancak, bu temenninin gerçekleşmesi için toplumdaki her kesimin emek, çaba, özveri ve inancına ihtiyacımız bulunmaktadır. Siyasî irade ve devlet yöneticilerinin, Yargı erkinin eşitler arasında birinci erk olduğuna, Kuvvetler Ayrılığı, Hukukun Üstünlüğü ve Hukuk Devleti ilkelerine, adalet, liyakat, Savunma ve eşitlik kavramlarına ve evrensel yargı kurallarına inanmaları ve saygı göstermeleri şarttır. Hakim ve Savcılarımızın teminat ve güvenceleri tam olarak sağlanmalı, Savunma hakkının önündeki tüm engeller kaldırılmalı, yasalar yapılırken yargı organlarının görüş ve önerileri öncelikle dikkate alınmalı, Barolar ve Avukatların tam bağımsızlığı sağlanmalıdır" dedi.
Şüpheliye, suçluya ceza verebilmenin yolu bile hukuktan geçtiğini ifade eden Dursun, "Eğer hukuku uygulamazsanız, savunma hakkı vermezseniz, masumiyet karinesi ve suç ve cezanın şahsiliği ilkesini zedelerseniz, suç isnadında bulunulan şüpheliyi-suçluyu dahi cezalandıramazsınız." diye konuştu.
Törende konuşan Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk ve Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş meslektaşlarına çalışmalarında başarı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!