Kaymakam Üçer: Yalvaç'a daha büyük bir müze yapılmalı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Üçer: Yalvaça daha büyük bir müze yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 17:56

Kaymakam Üçer: Yalvaç'a daha büyük bir müze yapılmalı

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA Yalvaç Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, "Yalvaç'a daha büyük bir müze yapılması gerektiğine inanıyorum. Yalvaç hak ettiği ilgiyi göremiyor" dedi.

Yalvaç'ta Müzeler Günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi. Yalvaç Müzesi bahçesinde yapılan törene Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Kültür ve Turizm Müdür vekili Osman Çot ile kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Yalvaç Müze Müdürü Özgür Çomak, müzelerin tarihe ışık tutan sanat, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin toplanıp sergilendiği önemli yapılar olduğunu söyledi.

Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer de konuşmasında Yalvaç'ın binlerce yıllık geçmişinde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan bir kent olduğunu belirterek, "Tarih, kültür ve doğal zenginlikleri bulunan bu şirin ilçemizde birçok arkeolojik eser maalesef sergilenemiyor. Belediye tarafından yatırım programına alınan temalı park ve müzenin bakanlık düzeyinde de gündeme alınarak en kısa zamanda Yalvaç'a daha büyük bir müze yapılması gerektiğine inanıyorum. Yalvaç hak ettiği ilgiyi göremiyor" diye konuştu.

Kutlama Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Mimari Restorasyon Bölümü öğrencilerinin Yalvaç'ta yaptıkları proje sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!