Karşıyaka'da gök beyaz, yer kırmızı

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada gök beyaz, yer kırmızı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 11:32

Karşıyaka'da gök beyaz, yer kırmızı

Haberin Devamı

CUMHURİYET'in 94'üncü yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 15 bin Karşıyakalı'nın katılımı ile "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenledi. Bayraklar ve meşalelerle yürüyen Cumhuriyet sevdalıları, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına bağlı kalacaklarını haykırdı. Yüksek Sadakat Konseri de büyük coşkuya sahne oldu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı, belediye binası önünden başladı. Yaklaşık 15 bin Karşıyakalı ellerinde Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve dövizlerle Çarşı boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Yaşasın Cumhuriyet" sloganları atıldı. Kortejin önünde dev Atatürk portresi ve Türk Bayrağı taşındı. Yürüyüş sırasında Karşıyaka Belediye Bandosu marşlar çaldı. Çevredeki binalarda bulunanlar da hem alkışlarıyla hem de bayraklarıyla korteje destek oldu. Çarşı girişinde yakılan meşaleler, coşkuyu artırdı. Yürüyüşe; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar ile birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

YÜKSEK SADAKAT COŞTURDU

Karşıyakalıların Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Bostanlı  Pazaryeri'nde gerçekleşen Yüksek Sadakat Konseri ile zirveye çıktı. İzmir Marşı ve  10. Yıl Marşı eşliğinde alanı dolduran binlerce Karşıyakalı, Cumhuriyet heyecanını doyasıya yaşadı. Meşaleler yakıldı, konfetiler patlatıldı. Sevilen müzik grubunun seslendirdiği şarkılara binlerce kişi eşlik etti. Bayraklar ve meşalelerle alanı dolduranlar; Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına bağlı kalacaklarını haykırdı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!