Karataş'ın kanalizasyonu denize akıyor

Güncelleme Tarihi:

Karataşın kanalizasyonu denize akıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 10:12

Karataş'ın kanalizasyonu denize akıyor

Haberin Devamı

 

ADANA'nın iki sahil ilçesinden biri olan Karataş'ta tatil sitelerinin kanalizasyonlarının denize akıtılması, çevre ve sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Yaz aylarında nüfusu 100 bini geçen ilçede, yerleşim yerlerinin kanalizasyonları iki ayrı noktadan denize bırakılıyor. Atapark'ın önü ve yazlık sitelerin karşısından Akdeniz'e akan atıklar, yol açtıkları çevre sorunları ile vatandaşların tepkisini çekiyor.

ARITMA TESİSİ YOK
İlçede üç yıl öncesine kadar her evin kendi foseptik çukuru olduğunu belirten vatandaşlar, daha sonra kanalizasyon sistemi kurulduğunu ve atıkların bu sisteme bağlandığını anlattı. Karataş sakinleri, kanalizasyon sisteminin denize zarar vermemesi için ihtiyaç duyulan arıtma tesisinin ise yapılmadığını belirtti. Vatandaşlar, yaz aylarında bölgede en çok görülen sağlık sorununun 'amip' vakaları olduğunu vurguladı.

MAVİ BAYRAK PLANI
Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 'Turizm Master Planı'na göre, Karataş'a arıtma tesisi yapılması halinde, deniz temizliğinin tescili olan 'Mavi Bayrak' alınması öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl Adana'nın diğer sahil ilçesi Yumurtalık'ta bir plaja Mavi Bayrak verilmiş, Karataş mevcut durumu nedeniyle uygulamanın dışında kalmıştı.

Sefa ÜNAL/KARATAŞ,(DHA)

SÜ(2.4.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!