Karal, Sağlık Bakanı ile Şehir Hastanesi’ni görüştü

Güncelleme Tarihi:

Karal, Sağlık Bakanı ile Şehir Hastanesi’ni görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 13:55

Karal, Sağlık Bakanı ile Şehir Hastanesi’ni görüştü

Haberin Devamı

RİZE, (DHA) – AK PARTİ Rize Milletvekili Hasan Karal, Ankara'da bir araya geldiği Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Rize’de yapımı planlanan Şehir Hastanesini görüştü.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile bir araya geldi. Karal, halk arasında aşırı kızamık olarak bilinen SSPE hastalığına kapılan Rizeli hasta Ömer Faruk Çoruh’un tedavisi için ve mevcut hastaların bir takım sorunlarının çözümü hakkında görüşmelerde bulundu. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a yapılan ziyarete AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın yanı sıra SSPE Hastaları Derneği Koordinatörü Uğur Çoruh, 14 yaşındaki hasta Ömer Faruk Çoruh’un ailesi, Prof. Dr. Ercüment Ovalı ile Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar eşlik etti.

Rizeli hasta Ömer Faruk Çoruh başta olmak üzere bu hastalığa kapılanlarla ve SSPE hastalığı ile ilgili Milletvekili Karal ve dernek yetkilileri Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ı “Kök Hücre Çalışmalarına Destek Verilmesi, Onaylanmayan SSPE Tübitak Projesi ve Yeni Açılması İstenen SSPE Projesi Başlıkları, İnterferon ve İmmünglobülın İlaçları, Zor Durumda Olan Ailelere Maddi Destek Sağlanması, SSPE Hastalarının Hastane Problemleri, SSPE Hastalarının SGK Geri Ödemenin Kaldırılması” konularında bilgilendirdiği öğrenildi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada ölümcül bir hastalık olan SSPE hastalığı ile ilgili ümit verici bir araştırma çalışması ile ilgili SSPE derneği yetkileri ve oğlu hasta olan Rizeli bir aile dostunun kendisiyle irtibata geçip bu projenin fonlanması konusunda yaşadıkları sorunları Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a aktarma fırsatı bulduklarını belirtti.

ŞEHİR HASTANESİ GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’la ayrıca Rize’de yapımı planlanan Şehir Hastanesi konusunu görüştü. Karal, “Şehir Hastanesinin deniz dolgusu üzerinde yapımı noktasında Bakanımız da görüş belirtti ve şehir hastanesinin deniz dolgusu üzerinde yapılmasının isabetli bir karar olduğunu ifade etti.” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!