Karacasu'ya kültür merkezi

Güncelleme Tarihi:

Karacasuya kültür merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 12:23

Karacasu'ya kültür merkezi

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karacasu Kültür Merkezi törenle açıldı.

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'la birlikte Karacasu Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP İl Başkanı Bayram İnci, CHP'li Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, ilçe belediye başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta özellikle kadınlar tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Çerçioğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, tören alanına ulaşmakta zorlandı.

Otogardan sonra şimdi de kültür merkezi kazandırdıkları Karacasu'da Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı'yla uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Çerçioğlu, Karacasu'ya şimdiye kadar 20 milyon liralık yatırım yapıldığının altını çizdi. Bozuk olan karayolu nedeniyle törene geciktiklerini söyleyen Çerçioğlu "Bize bıraksalar büyükşehir olarak hemen yaparız. Karacasu ve mahallelerinde toplam 708 bin 378 metrekare yol yaptık. Karacasu'ya temel atmaya, açılış yapmaya geliyoruz. Öyle Turist Ömer gibi gezmeye gelmiyoruz" diye konuştu. Çerçioğlu, yüzme havuzuyla ilgili taleplere de en kısa sürede yanıt vereceklerini belirterek, önümüzdeki yaza yetiştireceklerini vurguladı.

COŞKULU AÇILIŞ

Açılışta konuşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da Karacasu yol yapım işinin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle kısa sürede tamamlanabileceğini savundu. Törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise "Aydınlılar zeybek haricinde diz çökmez, zalime boyun eğmez, başkaldırır. Sizlere kız kardeşimi, Topuklu Efemizi verdik" diye konuştu.

Törende Başkan Çerçioğlu, önceki dönemlerde Karacasu'nun Belediye Başkanlığını yapan Nadir Ünlü'ye teşekkür plaketi sundu.  Açılış sonrasında kültür merkezinin ilk etkinliği olan 'Atatürk'ün Son Balosu' adlı oyun Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve şehir tiyatrosu öğretmen ve öğrencileri tarafından sahnelendi. Daha sonra ise konservatuvar öğretmen ve öğrencileri tarafından İzmir Marşı başta olmak üzere sevilen şarkı ve marşlar seslendirildi. 2 milyon 100 bin liraya mal olan Karacasu Kültür Merkezi'nde kurs salonları, sergi salonu ve çok amaçlı salon bulunuyor.

AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!