Karabük Başkent’e taşındı

Güncelleme Tarihi:

Karabük Başkent’e taşındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 00:00

Bu yıl ilki düzenlenen ‘Başkent’te Karabük Günleri’ AKM’de başladı. Safranbolu evleri ve lokumunu Başkant’e taşıyan etkinliğin açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptı.

Haberin Devamı

Karabük’ü Ankara’ya taşıyan ve bu yıl ilk kez düzenlenen, ‘Başkent’te Karabük Günleri’ TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi İzzettin Küçük ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla başladı.
29 Nisan’a kadar devam edecek olan etkinliklerin açılış kurdelesini kesen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Bu anlamlı organizasyonları yapmamızın büyük önemi var. Biz dünyayı çok iyi tanıyor, geziyoruz. Özellikle hassas olduğumuz bu dönemde birbirimizi tanımaya ihtiyacımız var” dedi.

İLİMİZ BÜYÜYOR GELİŞİYOR

Aslen Karabüklü olan ve memleketini Ankara’da görmekten büyük keyif aldığını belirten Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin ise, “Karabük Cumhuriyet’in ilk yıllarında 14 haneli bir köydü. Ancak demir-çelik fabrikası kurulunca şansı döndü. Bu yıllara gelindiğinde ise turizmden tarihi mekanlarına, fabrikalarından üniversitesine kadar büyüyen gelişen bir il” diye konuştu.

Haberin Devamı

YEMENİ BİZDE AYAKKABIDIR

Karabüklüler Vakfı’nın organizasyonunu üstlendiği etkinliklerde kurulan Safranbolu Sokağı’nda bulunan Yemenici ziyaretçilere meslek sırlarını anlattı. Safranbolu’da 1661 yılından itibaren yapılan Yemeniciliğin, Türkiye’nin başka yerlerinde baş örtüsü olarak tanındığını dile getiren Erhan Başkaya, “Yemeni Safranbolu’da ayakkabıdır. Tek usta olarak ben kaldım. 33 yıldır zevkle bu işi yapıyorum” dedi.

SAFRANBOLU EVLERİ

Babasından kalan minyatür ev yapma geleneğini kendisinin devam ettirdiğini dile getiren Mustafa Görenen, “Safranbolu bir marka oluşturdu. Dünyanın her yerinden misafirler ağırlıyoruz. Biz de minyatür evler yaparak turizm ve kültür faaliyetlerine destek oluyoruz” diye konuştu.

KALAYCILIK YAŞASIN

Safranbolu sokağında kalaycılık işi yapan ve Mehmet Ali Şahin ile Cemil Çiçek’in ziyaret ettiği son kalay ustası Hüsnü Avuç şunları söyledi:
“İlkel kalaycılık havanın pompalanması yardımıyla sıcaklık elde etmekten ve kalayı cilalamaktan geçiyor. Ben 50 yılımı verdiğim bu mesleğin yaşamasını istiyorum. Elimden geldiği kadar devam edeceğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!