Kansere dikkat çekmek için pembe balonlu konvoy

Güncelleme Tarihi:

Kansere dikkat çekmek için pembe balonlu konvoy
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 15:01

Kansere dikkat çekmek için pembe balonlu konvoy

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla pembe balonlarla süslenen resmi araçlarla konvoy oluşturuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına işaret etti, hastalığın yayılmadan önce erken teşhis edilmesi halinde yüzde 96’ya varan oranlarda kurtulma şansı olduğunu açıkladı. Tepe, “Meme kanseri tanısı için ilimizde Rize Sağlık Kompleksi binasında bulunan Kanser Erken Tanı ve Eğitimi Merkezi birimine ve tüm Aile Sağlığı Merkezleri'ne başvurular alınmaktadır. 40-69 yaş aralığında bulunan kadınlara her 2 yılda bir ücretsiz olarak mamografi çektirerek meme kanseri tanısı mümkündür. 20 yaşından büyük olan her kadın kendi kendine meme muayenesini ayda bir kez yapmalıdır” dedi.

Meme kanseri dışında rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri taramaları da ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Tepe, “Bu hayat kurtarıcı hizmetleri ücretsiz olarak sunmak ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak, en önemlisi de kanserden ölümleri önlemek amacımızdır. Bu anlamda tüm kıymetli halkımızı ücretsiz olarak kanser taramalarına katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Pembe balonlarla süslenen resmi araçlar Rize caddelerinde tur attı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!