Kanser tarama TIR'ı Osmaniye'de

Güncelleme Tarihi:

Kanser tarama TIRı Osmaniyede
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 15:10

Kanser tarama TIR'ı Osmaniye'de

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nın Gezici Mamografi TIR'ı Osmaniye'ye gelerek kadınlara yönelik kanser taraması yapacak.

Cevdetiye Konaklama Tesisi'ndeki Suriyeli kadınlara kanser taraması yapan TIR, daha sonra Park 328 AVM bahçesinde, 30- 69 yaş kadınlara yönelik kanser taramaları yapılacak. Osmaniye İl Halk Sağlığı Müdürü Hayri Sarı, TIR'ın 31 Mart'a kadar Osmaniye'de kalacağını belirterek 30-69 yaş arası tüm kadınları ücretsiz kanser taraması için TIR'a davet etti.

Hüseyin Sarı, kanser hastalığının dünya genelinde giderek artan bir halk sağlığı problemi olduğunu ve toplumlarda önemli bir sosyo ekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açtığını kaydetti. Sarı, şunları söyledi.

"Osmaniye KETEM ve Aile Hekimleri tarafından Merkez ilçe, Kadirli, Düziçi, Bahçe, Toprakkale, Sumbas, Hasanbeyli İlçelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza mamografi, serviks, kolon kanseri taramalarımız ücretsiz bir şekilde devam etmektedir. Bu üç kanser türü de erken dönemde tespit edilebilen kanser türleridir. Gezici Mamografi TIR'ı 31 Mart tarihine kadar ücretsiz olarak tarama hizmeti verecektir. 30- 69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30- 65 yaş kadınlara yönelik olarak serviks kanseri taraması yapılmaktadır. Taramada hedeflenen nüfus 960 kişidir. Bu tarama aracında 3 ebe, 3 Radyoloji Teknisyeni ve 1 Tıbbi Sekreterle hizmet verilmektedir."

Hüseyin Sarı Gezici Mamografi TIR'ının Osmaniye için de önemli olduğunu belirterek, "Osmaniye'de KETEM Merkezi'nde yapılan 16 Bin Mamografi taramasında 27 tane erken evre meme kanseri tespit edildi. Yapılan müdahale sonucu bunların hepsi sağ kalım gösterdi ve hayatlarına normal olarak devam ediyor. 17 Bin Rahim Ağzı Kanseri taraması yapıldı ve bunda da 500 hastanın hayatı kurtuldu. Osmaniye'de vatandaşların yılın bazı bölümlerini yaylalarda geçirdiği düşünüldüğünde, buradaki vatandaşlara tarama hizmeti verilmesi için böyle bir araca Osmaniye'nin daha çok ihtiyacı vardır" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

İE(ÖK)(27.03.2016,FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!