Kan Film Festivali'nin ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Kan Film Festivalinin ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 18:04

Kan Film Festivali'nin ödülleri verildi

Haberin Devamı

ADANA Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER) öncülüğünde Türk Kızılayı ve Talasemi Federasyonu işbirliğinde düzenlen, Kan Film Festivali'nde dereceye giren filmlerin ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.
Kalıtsal kan hastalıklarının, toplumdaki bilincini arttırmak ve kalıtsal kan hastalarının sorunları ve çözümlerine sanatsal bakış açısıyla farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen Film Festivali'nin ödül töreni Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan ATODER Başkanı Ali Kılıç, festivali geleneksel hale getirip her yıl düzenleyeceklerini söyledi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, bu tür etkinliklere her zaman destek olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirtti.
Konuşmaların ardından festivalin sponsor ve destekçilerine ATODER tarafından plaket verildi. Ardından festivalin kazanan filmleri açıklandı. Kan Film Festivali'nin birincisi Serkan Özyumuşak'ın yönettiği 'Cahit' adlı film oldu. İkincilik ödülü Alper Akdeniz'in yönettiği 'Masal'a, üçüncülük ödülü ise Evrim İnci'nin yönettiği 'Ağaç' adlı filme verildi. Azerbaycan'dan Suade Hüseyinzade'nin yönettiği 'Kahraman ol' filmi, jüri özel ödülüne layık görülürken, festivalde ikincilik ödülünü alan Masal, aynı zamanda SAE Institute İstanbul en iyi müzik ödülünün de sahibi oldu. Dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödül ve plaketleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ATODER başkanı Ali Kılıç ve davetliler tarafından verildi

Ömer KOÇ/ADANA, (DHA)

ÖK (MK) (08.05.2016,FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!