Zaman yolculuğu mümkün mü? Kim bu John Titor?!

Güncelleme Tarihi:

Zaman yolculuğu mümkün mü Kim bu John Titor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 10:31

Evren, uzay nasıl oluştu biraz biraz konuştuk. Hazır uzay haftasındayız, daha derine en merak edilen köşesine girelim konunun. Zaman yolculuğu mümkün mü? Anlatılan şehir efsanelerinin doğruluk payı ne kadar? Bilim dünyasında konunun ne kadarı açıklığa kavuştu? Birlikte bakalım!

Haberin Devamı

Mümkün mü? 

Bazı teoriler diyor ki; uygun uzay zamanı geometrileri ya da uzayda belirli hareket biçimleri (tabii bu geometriler ve hareketler mümkünse) geçmişe ya da geleceğe seyahat etmeye izin verebilir.Ama bir yandan da bilim toplumunda bulunan birçok kişi geçmişe zaman yolculuğunun oldukça olasılık dışı olduğuna inanmakta.

2000'lerin başında bir adam vardı ki... 

Gelecekten dünyayı kurtarmak için gönderildim deyip gündeme bomba gibi düşen John Titor!  2000-2001 yıllarında çeşitli forumlarda dolaşarak 2038 (kimi kaynaklarda 2037, 2036) yılından geldiğini ve o dönemde bulunamayan 1975 model bir IBM 5100 modelini almak için gönderildiğini iddia eden Titor, bilgisayarı bulamazsa 2038 yılında çıkacak olan büyük bir problemden bahsediyordu.

İnternet de bugünlerdeki gibi yaygın değil, o zamanlar!

Haberin Devamı

İddiasına göre 2015 yılında başlayan III. Dünya Savaşı’nın ardından gelen kötü sisteme karşı ortaya çıkan direnişin bir askeriydi Titor. Geçmişe dönüp almak istediği bilgisayarın eski programla dilini debug etme özelliği sayesinde savaşı kendi lehlerine çevirecek bir adım atacaklardır. Ama kendisi bir sapma yüzünden kazara 2000 yılına gönderilmiş ve burada mahsur kalmış. Forumlarda birkaç kehanette de bulunan tarihin en büyük trolü mü yoksa gerçek bir zaman yolcusu mu olduğunu asla öğrenemeyeceğimiz Titor, 2004 yılında arkasında birçok kehanet bırakarak ortadan kaybolmuştur. 

Belki de amacına ulaştı, kimbilir!

2004'ten sonra yalnızca elimizde komplo teorileri ve fazlaca varsayımla kalakaldık. Kuş olup uçtu adeta. Hakkında en ufak bir belge bırakmadan. Merak içindeyiz...

Haftaya farklı örneklerle, ilk gerçek zaman yolcusunun hikayesiyle devam edelim o halde! Konu o kadar ilgi çekici ki, açıklanmayı bekleyen tonlarca olay var!

 

Yazan: Buğu Begüm Orhan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!