YouTuber kimdir, nasıl olunur?

Güncelleme Tarihi:

YouTuber kimdir, nasıl olunur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 10:42

74. sayımızın Kantin sayfasında size reçete yazdık. YouTuber olma reçetesi...

Haberin Devamı

Sosyal medyanın olmazsa olmazlarından olan YouTuber’ların adını günlük hayatta da sıklıkla duyuyoruz. Sevenlerinin sayısı bir hayli fazlayken, sevmeyenlerin sayısı da oldukça yüksek. Peki kim bu YouTuber’lar? Neler yaparlar? Olmak istesek, YouTuber nasıl oluruz? Tüm bu sorunların mantıklı bir cevabı var mı bilinmez ama mantıklı şeyler yazmaya çalışacağım.

 

YOUTUBER KİMDİR?

YouTube için özgün içerik üreten kimselere denir. YouTube için video çekmeye başlayıp bunu maddi kazanca dönüştürdüğünüz an, siz de bir YoutTuber’sınız. Bir de Vlogger var. Vlogger ise kamera karşısında geçerek video üreten ve yükleyen kimselere deniyor.

 

NASIL OLUNUR?

Öncelikle kanalınızın temasının ne olacağına karar vermeniz gerekiyor. En popüler üç temadan birini de seçebilirsiniz: Moda-makyaj, bilgisayar oyunu oynama ve teknolojik ürün tanıtımları. Makyaj videolarına hepimiz az da olsa maruz kalmışızdır. İlgimizi çekmese de merak edip izliyoruz. Makyaj yapmayan erkeklerin makyaj video merakı, “respect” amaçlıdır. Dakikalarca yapılan makyajın sanata dönüşmesine şahitlik etmek, makyajla alakası olmayan her erkeği hem büyüler, hem de saygı duymasına yardımcı olur.

 

Haberin Devamı

“DİKKAT ET, BEBEĞİM”

Daha sonra iyi bir kamera almanız gerekiyor. YouTube içeriği üretiyorsanız, içeriğin kaliteli olması ve iyi gözükmesi adına pahalı bir kamera almak lazım. Belirli bir bütçeyi kameraya ayırdıktan sonra sıra mikrofona geliyor. Vlogger’lar için kamera ve çekimler muazzam olsa da sesiniz iyi değilse ya da ortam sesi kötüyse çok izlenmezsiniz. Ama biri var ki tüm bunları yıkıp amatör çekim ve kurguya rağmen sosyal medyada gündem olabiliyor. Abone sayısı ise birkaç günde yüz bini geçti. Evet, Banu Berberoğlu’ndan bahsediyorum. Profesyonel bir çekimi yok, evet ama size doğallık vadediyor. Mikrofon ve temiz bir ses mi? O da yok ama sorun değil. Boztepe’de hepimiz piknik yapmak, çilekli meyve suyu içmek istiyorsak, sebebi Banu ve sevgilisi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu doğallığa hepimizin ihtiyacı vardı.

Haberin Devamı

Fikriniz ve saçma olduğunu düşünüyorsanız YouTube’da kesinlikle izlenecektir. Hemen hayata geçirmelisiniz. Farklı olmak sizi diğerlerinden öne çıkarır.

 

KENDİN OL VE YARATICILIĞINI KULLAN

Bazen bir videoyu izlerken kendiniz de utanıyorsanız o video çok izlenecektir. Birçok YouTube kanalı içeriği buna yöneliktir. Siz neden geri kalasınız? Yemek yeme Challange’ları vb. saçma ve absürt içerikler para kazandırıyor.

Kurgu yapabilmek içinse iyi bir bilgisayar ve program bilmek önemli. Videoyu düzenleyici programlar biraz karışık gibi gözükse de, biraz vakit harcayınca alışıyorsunuz. Videonuzu bu programlar ile daha izlenilebilir hale getirmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Eleştiriye açık olun. Ne kadar çok eleştirilirseniz o kadar meşhur olursunuz. Sosyal medyada eleştirilmek sizi daha çok popüler yapacaktır. Onlara malzeme vermeyi unutmayın. Onlara küçük trollükler yapın. Hem onlar kazansın hem de siz.

Şimdiden kolay gelsin, like’larınız bol olsun.

 

Yazan: Gökhun Kavalcı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!