Üniversiteli! Gez, gör, öğren; ama asla unutma!

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli Gez, gör, öğren; ama asla unutma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 17:12

Gördüğün her yeni yer, hayatın boyunca unutamayacağın anılarını oluşturacak. Onları kaybetme, sakla hatta sevdiklerinle paylaş! Bunun için de birkaç önerimiz olacak! Hazır mısın?

Haberin Devamı

Dünyayı gezmeden, keşfedilmeyeni keşfetmeden, her dilin tınısını duymadan, her ülkenin sokak müziklerini dinlemeden ölmeyelim! 

Üniversiteli Gez, gör, öğren; ama asla unutma

İnsanlar değişiyor. Artık lüks şeylere para harcayarak, tüm gelirlerini 'şeyleri' biriktirerek ya da sahip olduklarıyla övünerek mutlu olmuyorlar. Bu döngüden çıkıp yeni dünyalar keşfetmek istiyorlar; kişinin kendi rotasını belirlemesi insan hayatının amacı haline geliyor. Dünya gezdikçe genişliyor, yeni kültürler tanıdıkça insanın bakış açısını değiştiriyor. Hayatını değiştirme cesaretine sahip olanlar, her şeyi bırakıp dünyayı gezmeye karar verenler günümüzün yeni idolleri haline geliyor.

Haberin Devamı

Üniversiteli Gez, gör, öğren; ama asla unutma

Özellikle de üniversite gezileri bunun için muhteşem bir başlangıç. Hazır hala öğrenciyken bu fırsatlarını kaçırma. 

Adım attığın her yeri de kaydet ama, söz uçar, yazı kalır neticede, değil mi? Mesela kendine bir arşiv çıkarabilirsin. Gezdiğin yerleri, notların ve fotoğraflarınla bir arada tutarsın. Gördüklerini, beğendiklerini herkes görsün, Roma'ya kadar gitmişken o güzelim Mocha'yı o kafede içebilsin diye paylaşılabilir bir ortama koyabilirsin. Bunun için gezi türünde yazılmış onlarca kitaba bakabilirsin. Bu tür günümüzde seyahat blogları olarak daha sık karşımıza çıkıyor. Bu kadar detaylı olmadan, sadece gittiğin yerlerde bulunduğunu gösterebildiğin ve sosyal medyada yayınlayabildiğin uygulamalar da mevcut. 

Bizce yine de anılarını geçiştirme. Örneğin bir haritan olsun en kötü, üzerine daha önce gezdiğin, görüğün, sevdiğin ve hatta belki de nefret ettiğin şehirleri işaretle. "Check-in"den daha fazlasını yapabildiğin LifePinner  gibi cep telefonu uygulamalarından faydalanarak kendi gezgin haritanı oluştur. Daha sonra dönüp baktığında ne kadar çok yer gezdiğini de hatırlamana yardımcı olur, dünyada nereleri fethettiğini arkadaşlarına göstermene de. Kim gezdiği yerleri doya doya anlatmak istemez ki.

Haberin Devamı

Üniversiteli Gez, gör, öğren; ama asla unutma

Seyahat etmek insanın ufkunu genişletiyor. Tanıdığın her kültür, duyduğun her dil seni daha da geliştirecek. Yapacağın en önemli yatırım, kendine yapacağın! Yola çıkmadan önce de ilham alabileceğin bazı hesaplar şöyle;

https://www.instagram.com/lifepinner/

https://www.instagram.com/muradosmann/

https://www.instagram.com/cokgezenlerkulubu/?hl=tr

 

 

 

 

 
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!