Takım elbiseyi çıkarıp fenomen oldu: Berat Toksöz

Güncelleme Tarihi:

Takım elbiseyi çıkarıp fenomen oldu: Berat Toksöz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 11:21

Sosyal medyanın yeni bir mecra olarak yükselişiyle birlikte, yeni imkanlar da kullanıcıların ayaklarının altına serildi. Bu fırsatları iyi değerlendirip kendi kitlesini yaratanlar da öne çıkmayı başardı. Bu hafta Kariyer sayfamızda sosyal medyada son dönemde en çok öne çıkan fenomenlerden birisine, Berat Toksöz’e yer verdik.

Haberin Devamı

Çoğumuz seni Vine’da tanıdık. Ardından Youtube’da izlemeye devam ettik. Bilmeyenler için soralım öncelikle kimdir Berat Toksöz ?

1990 Bartın doğumluyum. Üniversite okumak için 2009’da Ankara’ya geldim. Çankaya Üniversitesi-Uluslararası Ticaret %100 burslu okuyorum. Öğrenciyken sosyal medyayla tanıştım. Kendi halinde, hedefleri büyük olan ama kafasına koyduğunu yapan biriyim.

 

Sosyal medya maceran nasıl başladı? Fenomen olabileceğini gerçekten öngördün mü?

Bartın’dan Ankara’ya aileme iyi bir meslek sahibi olma sözüyle geldim. Bölüme başladığım günden itibaren kariyerim için çalışabildiğim her yerde çalıştım. Ama bir baktım, meğerse fazla takım elbiseli bir hayat yaşıyormuşum. O arada Vine uygulamasını indirdim. İlk önce izleyici olarak gözlemledim, fenomenleri gördükçe neden ben de olmayayım ki dedim. Ve olaylar gelişti. Şu an 400 bin kişilik bir aileyiz.

 

Haberin Devamı

Sosyal medyayı fenomeni olmayı bir meslek olarak görüyor musun? Sence bu bir meslek mi?

Bu işi yaparken ciddi anlamda her anından keyif alıyorum. Bir şeyler üretmek, çekim yapmak, montajını, kurgusunu yapmak, insanlara sunmak, onların geri dönüşlerini beklemek ve sonrasında olumlu geri dönüşleri görmek inanılmaz keyif verici. Para kazanılan her işin meslek olduğunu düşünüyorum. Ama benim için pazartesi sendromu olmayan bir meslek ve bu her şeyden daha önemli.

 

“Bu işi yaparken ciddi anlamda her anından keyif alıyorum. Bir şeyler üretmek, çekim yapmak, montajını, kurgusunu yapmak, insanlara sunmak, onların geri dönüşlerini beklemek ve sonrasında olumlu geri dönüşleri görmek inanılmaz keyif verici.”

Takım elbiseyi çıkarıp fenomen oldu: Berat Toksöz

Vine’da fenomen olan çoğu kişinin bir sonraki DJ’lik olduğunu görüyoruz. Fenomenler için DJ’liği cazip kılan şey nedir? DJ’lik için fenomen olmanın faydası nedir?

Haberin Devamı

Ben Vine’dan önce de  DJ’lik yapıyordum. Vine sadece bunu desteklemiş oldu. Yani benim zaten bir kitlem vardı, sadece biraz daha açılmış oldum. Aslında mesele sadece DJ’lik değil bence. Kimisi tişört çıkartıyor kimisi makyaj malzemesi çıkartıyor. Popülerlik bir raddeden sonra maddiyata dönmek zorunda. Bunun DJ’likle çok alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

 

Senin sevdiğin takip ettiğin fenomenler var mı?

Bu camiadaki çoğu insan zaten arkadaşım. Arkadaşlığımızla aramızda tatlı bir rekabet var tabii ki. Bu mecrada gündemi bizler belirliyoruz. Daha iyi işler yapabilmek için birbirimizi takip etmek zorundayız.

Bundan sonraki planların neler? Yakın zamanda takipçilerinin seni izleyebilecekleri bir etkinliğin var mı?

Haberin Devamı

DJ’liğin yanı sıra sahne performansları da sergiliyorum. Düzenli olarak sahnelerim devam ediyor. Tarihlerini de sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyorum. Beni takip etmeye devam etsinler. ☺

 

Röportaj: Tuğba Badal

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!