Gölgeler ölmez, ninja yenilmez - Sekiro: Shadows Die Twice

Güncelleme Tarihi:

Gölgeler ölmez, ninja yenilmez - Sekiro: Shadows Die Twice
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 12:31

Daha önce Dark Souls ve Bloodborne gibi zorlu oyunlarıyla tanınan From Software’in Sekiro’su bir ninja ile uçsuz bucaksız doğa ve yüzyıllar öncesinin köy-kent karışımı ortamlarında ninjalığa doymanı sağlayacak.

Haberin Devamı

Bir kolu protez olan Sekiro, bu kolu Örümcek Adam gibi kullanarak bir yerlere ip fırlatıp kendini çekebiliyor, kıvılcımlar ve ateşler, dumanlar saçarak hem rakibine zarar veriyor hem de ortadan kaybolabiliyor. Diğer kolu ise kılıcıyla Samuray dansı yapmasını sağlıyor ama işler anlattığım kadar kolay değil. Zira, hem kontrollere iyi hakim olmak hem de gerçek bir kılıç ustası gibi zamanlamaya dikkat etmek lazım. Oyundaki bölüm sonu canavarlarının zorluğu ise çıktığı günden bu yana dillere destan oldu ve sonunda yapımcılar açıkladı: Bu kadar çok savaşmayacağımız daha basit bir mod geliyor! Her ne olursa olsun, oyun ciddi bir aksiyon ve macera sunuyor ve en azından oynanış videolarını seyretmeyi hak ediyor.

PC, PS4, Xbox One

 

Haberin Devamı

80’LERE GİZEM DOLU BİR DÖNÜŞ - GENERATION ZERO

Just Cause ile ses getiren Avalance’in kendi yayımladığı Generation Zero, görselleri kadar hikayesiyle de ilgi çekici. 80’lerde İsveç’te geçen oyunda ortalıkta kimsecikler yok. Senin görevin onların nereye ve daha önemlisi neden kaybolduğunu bulmak. Ancak İsveç’in dağlarında gezerken işe gerilla havası veren devasa robotları da hesaba katman gerekiyor. Hayatta kalma çabası aşırı zorlayıcı değil, üstelik gece gündüz yaşayabileceğin, istersen üçlü gruplar olarak gezebileceğin, tuzaklar kurabileceğin oyun genel olarak heyecan verici olsa da, özenle hazırladığın tuzakların kolayca bozulabilmesi ve karşı karşıya gelişlerin yeteneğe pek bağlı olmaması can sıkıcı. Yine de 80’ler havası için deneyebilirsin.

PS4, Xbox One, PC

 

KISA KISA....

E-spor platformunda %40 indirim

Dünyanın en rekabetçi e-spor platformu FACEIT’in Türkiye yapılanması olan Turkish Stars League, Nisan ayı boyunca tüm abonelik seçeneklerinde yüzde 40 indirim yaptı. Tek yapman gereken TSL40 kodunu kullanmak. Böylece Counter Strike ve PUBG oyunlarını oynayabileceğin biri profesyonel toplam üç aşamalı lig yapısına katılmak. Başarılı olursan her ay 5 bin TL ve çeşitli donanımlardan oluşan ödül havuzundan da pay alıp, dünyanın en önemli turnuvalarından FPL’ye katılma şansı yakalayabilirsin.

Haberin Devamı

Sonunda VR için güzel bir oyun!

Uzayda geze geze gezegenleri keşfedeceğin ve elbette hayatta kalmaya çalışacağın aksiyon-macera oyunu No Man’s Sky artık sanal gerçeklik ortamında. Oyunun ilk görüntüleri harika, üstelik bir kez başlayınca kendini kaptırıp saatlerce oynayabilirsin. Hem PlayStation VR hem de Oculus Rift ve HTC Vive gibi harika başlıklarla oynanabilen sürüm yakında hazır olacak. Yeni bir oyun alman da gerekmeyecek, oyuna bir güncelleme yeterli olacak.

Yeni Borderlands’in tarihi yanlışlıkla(!) sızdı

Çizgi romandan fırlamış karakterler çeteleri, çizgi romandan fırlar fırlamaz filmlere, oyunlara sıçradı. Bu tarz aksiyonların sevilmeyecek bir yanı yok diyorsan, Borderlands’e bir göz at derim. Üçüncüsü beklenen oyunun güzel yanı açık dünya olması, gez dolaş, ortalığı dağıtırken eğlen. Tek başına oynayabileceğin gibi internetten de oynayabileceğin oyunun üçüncüsü hareketli videolarıyla ilgi toplarken, yayıncı şirket yanlışlıkla bir tweet attı ve oyunun 13 Eylül’de çıkacağını duyurdu. Bekliyoruz!..

Haberin Devamı

Yazar: Aytun Çelebi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!