Fil'm Hafızası'ndan haftanın film önerileri

Güncelleme Tarihi:

Film Hafızasından haftanın film önerileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 10:48

Fil'm Hafızası bu hafta sizler için film önerilerini sıraladı.

Haberin Devamı

Film Hafızasından haftanın film önerileri

ANATOMY OF A MURDER (1959)

Günlerini artık balık tutup piyano çalmakla geçiren eski Bölge Savcısı Paul Biegler (James Stewart), bir cinayet davasını üstlenir. Orduda çavuşluk yapan Frederick Manion (Ben Gazzara), bölgede ufak bir barı olan Barney Quill’i öldürmüştür. Manion cinayeti, Quill karısına (Lee Remick) sarktığı ve hatta tecavüz ettiği için işlediğini iddia etmektedir. Ama Biegler davayı araştırdıkça farklı kanıtlar bulmaya başlayacak ve olayın birden fazla boyuta sahip olduğunu görecektir. Anatomy of a Murder; klişe bir mahkeme filmi olabilecekken, başarılı senaryosu ve Preminger’in zekâsı sayesinde heyecanla izlenen, sinema dersi olarak okutabilecek bir filme dönüşmüştür.

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Otto Preminger

Oyuncular: James Stewart, Lee Remick, Ben Gazzara, Arthur O'Connell, Eve Arden

Filmi Tanıtan: Artun Bötke

 

Film Hafızasından haftanın film önerileri

 


PRIMAL FEAR (1996)

Edward Norton’ın oyunculuğuyla devleştiği ve kendisini herkese kanıtladığı ilk filmidir. Başrolünde Richard Gere’in de yer aldığı Primal Fear öldürülen bir başrahibin cinayetini konu alır. Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Aaron’ın (Edward Norton) avukatlığını deneyimli avukat Martin Vail üstlenir. Vail, Aaron’ın masum olduğunu düşünmektedir ve yeni kanıtların izini sürmektedir. Bunları araştırdığı sırada başrahibin, Aaron ve iki genci zorlayarak seks filmleri çektiğini öğrenir. Bu, davanın gidişatını değiştirecek tek şey olmayacaktır. Aaron’ın kişilik bozukluğu olduğu ortaya çıkar ve Vail kararın bu yönde verilmesi için elinden geleni yapar. Çünkü kişilik bozukluğunun kanıtlanması, işlediği suçun sonucunda idam edilmesini ya da hapis yatmasını engelleyecektir. Sürpriz bir sona sahip bu filmi, çekildiği yıla göre düşünecek olursak başarısının hakkını vermek gerekir. Yönetmenliğini Gregory Hoblit’in üstlendiği film, sadece Norton’ın oyunculuğunun doğuşunu görmek açısından bile izlenmeli.

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Gregory Hoblit

Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton

Filmi Tanıtan: Gülin Çavuş 

 

 

Film Hafızasından haftanın film önerileri

KOYAANİSQATSİ: LIFE OUT OF BALANCE (1982)

Hopi dilinde “dengesiz ya da dağılan hayat” anlamına gelen Koyaanisqatsi, Godfrey Reggio tarafından yönetilmiş deneysel bir film. Sinematografisinin Ron Fricke’e, hipnotik müziklerinin ise Philip Glass’a ait olduğu film, genel itibariyle yüksek binalar ve bunun tam zıttı doğa manzaralarına ait birbiri ardına dizili ağır çekim ve timelapse içerikli görüntülerden oluşuyor. Hızla gelişen teknoloji hayatı, yükselen binalar, insanın doğadan kaçıp şehrin kara deliğine hapsolması gibi temaları müzik ve görüntülerle işleyen filmde alıştığımız yaşam şartlarının korkunçluğu gözler önüne seriliyor. Dünya ve beşer hayatını anlatan Qatsi Üçlemesi’nin de ilk filmi olan Koyaanisqatsi’yi, Powaqqatsi (1988) ve Naqoyqatsi (2002) yapımları takip ediyor.

 

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Godfrey Reggio

Filmi Tanıtan: Nurbanu Gürsoy




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!