Fil’m Hafızası'ndan haftanın film önerileri

Güncelleme Tarihi:

Fil’m Hafızasından haftanın film önerileri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 11:33

Fil'm Hafızası bu hafta da sizler için yeni film önerilerini sıraladı.

Haberin Devamı

Fil’m Hafızasından haftanın film önerileri

Neredesin Firuze (2004)

İMÇ’nin, yani müziğin kalbinin attığı yerin, ölmeye başladığı dönemlerinde tesadüfler eseri bir araya gelen beş adam, bir gün esrarengiz bir kadınla tanışır ve suya düşen hayallerinin gerçekleşeceği umuduna kapılır. Fakat bu umutlar da zamanla boşa gider ve bu beş kaybeden adam eskisinden daha hızlı bir biçimde dibe batmaya devam eder. Ülkemiz sinemasının kendine has yönetmenlerinden Ezel Akay’ın ilk filmi olan Neredesin Firuze (2004); beş kaybeden adamın hikâyesini, müziğin ve ünlü olma kavramının ülkede geldiği noktayı da göstererek, o güne kadar alışılmamış bir sinema diliyle anlatıyor. Bu dilin oluşmasına kadrajlar, sanat yönetimi, kurgu ve tabii ki müzikler de katkı sağlıyor. Ezel Akay’ın anlattığı masalların gerçek dünyaya en yakını olan bu film, Türkiye sinemasının en kusursuz örneklerinden.

Filmin Künyesi

Yönetmen: Ezel Akay

Haberin Devamı

Oyuncular: Haluk Bilginer, Özcan Deniz, Demet Akbağ, Cem Özer, Ragıp Savaş, Ruhi Sarı

Filmi Tanıtan: Müjdat Çetin

 

Fil’m Hafızasından haftanın film önerileri

The Broken Circle Breakdown (2012)

Didier ve Elise’yi karşılaştıran hayat, onlara sürpriz bir aşk ve daha da beklenmedik bir armağan olan kızları Maybelle’i verir. Didier’nin kendi elleriyle yaptığı çiftlik evinde, Elise’nin organik yemekleri ve Maybelle’in neşesiyle mutlu mesut yaşarlarken cama vuran bir kuş tüm felaketlerin habercisi olacaktır. YA DA Belçika bozkırlarının alkolik kovboyu Didier ve delişmen dövmeci Elise bohem bir aşka yelken açarlar. Didier’nin country müzik grubu konserleri ve hızlı hayatları plansız bir hamilelik sonucu kucaklarına aldıkları Maybelle ile bir değişime sürüklenecektir. Aradan geçen yıllarda ait oldukları ve zorunlu kaldıkları hayat arasında sıkışmış bu ikiliyi bekleyen acı bir mücadele, tüm biriktirdiklerinin ve aşklarının tekrar gün yüzüne çıkmasına neden olacaktır. İçinden müzik geçen filmler sıralamasında bir anda üst sıralara yükselen bu yapım; müthiş dramatik kurgusu, çok başarılı oyunculukları, politik ve dini dokundurmaları, kısacası birçok takdire şayan öğesiyle katıldığı tüm festivallerde ödülleri toplamış ve Oscar’ın “En İyi Yabancı Film”i olmaya çok yaklaşmıştır.

Filmin Künyesi

Yönetmen: Felix Van Groeningen

Haberin Devamı

Oyuncular: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse

Filmi Tanıtan: Aysan Sulu

 

Fil’m Hafızasından haftanın film önerileri

Everyone Says I Love You (1996)

Hollywood’un sıra dışı yeteneği Woody Allen’ın bir yandan yönetmen, senarist ve oyuncu olarak boy gösterip diğer yandan ilişkiler üzerine sıcak, naif ve eğlenceli bir sorgulamaya giriştiği klâsik bir filmiyle karşı karşıyayız. Julia Roberts, Drew Barrymore, Edward Norton, Goldie Hawn, Natalie Portman, Tim Roth, Alan Alda, Natasha Lyonne gibi pek çok yeteneği bir araya getiren filmde, geniş bir New York ailesinin içinde bulunduğu karmaşık ve bir o kadar da sıradan ilişkiler ağı basit ve sevimli bir dille ortaya koyuluyor. Zengin oyuncu kadrosunun çekiciliği, Venedik, Paris ve New York arasında gezinen görüntülerin güzelliği, insan olma hâllerini tüm açıklığı ve yalınlığı ile gözler önüne seren dahiyane “Woody Allen diyalogları”nın bolluğu ve sırf Paris Seine nehri kıyısında geçen estetik dans sahnesinin varlığı için bile izlenmesi gereken yapım, ayrıca Woody Allen’ın yönettiği tek müzikal film olma özelliğini de taşıyor.

Filmin Künyesi

Yönetmen: Woody Allen

Haberin Devamı

Oyuncular: Woody Allen, Goldie Hawn, Julia Roberts, Edward Norton

Filmi Tanıtan: Selin Çelik

BAKMADAN GEÇME!