Bugün Dünya Okuma Yazma Günü. Ülkemizde 7 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.

Güncelleme Tarihi:

Bugün Dünya Okuma Yazma Günü. Ülkemizde 7 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 12:52

Bugün Dünya Okuma Yazma Günü. Ülkemizde 7 milyon kişi okuma yazma bilmiyor. Bu sayının büyük bir kısmını da kız çocukları ve kadınlar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla UNESCO tarafından 8 Eylülgünü Dünya Okuryazarlık Günü olarak ilan edilmiştir. 1967 yılından bu yana her yıl farklı ülkelerde çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Okuryazarlık Günü, Türkiye’de de birçok Sivil Toplum Örgütü ve kamu kuruluşu tarafından çeşitli faaliyetlerle kutlanmaktadır.

Kadınların iletişim yeteneğini destekleyerek sosyal hayata aktif olarak katılımlarını sağlamak, karar verme yetilerini ve sosyal farkındalıklarını güçlendirmek, eğitim haklarından cinsiyet gözetmeksizin eşit olarak faydalanmalarını sağlamak ve tüm bunlar için sağlıklı ve sürdürülebilir koşul ve kanunları yaratmak hepimizin görevidir.

Bu görev bilinciyle projeler geliştiren 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV), 2001 yılında başlatılan “Ulusal Eğitime Destek Kampanyası” kapsamında Umut Kızlar veYetişkin Okuma Yazma Eğitimi projeleriyle binlerce kız çocuğu ve kadının okuma yazma öğrenmesine olanak sağladı.

Haberin Devamı

2015-2016 eğitim döneminde, Okmeydanı, Çıksalın, Hacıahmet ve Dolapdere Semt Konakları olmak üzere toplam dört merkezde verdiği eğitimlerle bu yıl da yüzlerce kadının okur-yazar olmasına olanak sağlayan Vakıf Merkezi, yeni eğitim döneminde de Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile eğitimlere devam edecektir.

BAKMADAN GEÇME!