Kahtalı: “Hicri Yılbaşının Barış Getirmesini Temenni Ediyorum”

Güncelleme Tarihi:

Kahtalı: “Hicri Yılbaşının Barış Getirmesini Temenni Ediyorum”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 16:41

AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANI HAKAN KAHTALI, TÜM MÜSLÜMANLARIN HİCRİ YILBAŞINI KUTLADI.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Hicri yılbaşı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Müslümanlar için bir milat olan Hicri yılbaşının ülkemiz ve dünyaya, barış ile huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, mesajında bu önemli tarihin Müslümanlar için bir dönüm noktası olduğunu ve hicretin tarihte yeni bir sayfa açtığını belirterek, “Hicri takviminin başlangıcı, Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali’nin teklifiyle olmuştur. O günden itibaren de İslam aleminde 1 Muharrem Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür. Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in ve beraberindeki masum insanların Kerbela’da şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayının ve Aşure gününün tüm İslam alemi içinde tarihi ve kültürel olarak özel bir yeri bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.
“HEP BİRLİKTE KARŞISINDA OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ”
Bütün İslam dünyasının bu günlerde Muharrem ayını idrak ettiğini kaydeden Başkan Kahtalı, “Önemli olayların yaşandığı Muharrem ayı paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan aşure gününün bereketinin yanında; zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in ve beraberindeki masum insanların Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır. Hz. Peygamberin (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin, nefret yerine sevginin, karanlık yerine aydınlığın hükümran olduğu büyük ahlakıyla insanları birleştirmeye ve onlara doğru yolu göstermeye çalışmış bir insanlık abidesidir. Onun hayatı da şehadeti de hepimiz için sonsuza dek örnek teşkil edecektir. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bu günlerde gözlerimizin daima barışa, doğruluğa, kardeşliğe bakması, yüreğimizin sevgi, saygı ve hoşgörüyle atması gerekmektedir. Son zamanlarda birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Kaynağı, söylemi, amacı, adı ne olursa olsun, her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün hep birlikte karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Ümit ediyoruz ki yaşadığımız acı olayların halkımızın birlik ve beraberliğinin sağlamlaşmasına ve ülkemizin geleceği konusunda ortak kader inancımızın yaygınlaşmasına vesile olur” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!