Kafe, Z Kütüphanesine Dönüştürüldü

Güncelleme Tarihi:

Kafe, Z Kütüphanesine Dönüştürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 13:24

Tokat'ta kafeden Z kütüphaneye dönüştürülen kütüphanenin açılışı yapıldı.

Tokat’ta öğrencilere kafe olarak hizmet veren bina Z kütüphanesine dönüştürüldü.
Avrupa’da birçok örneği olan "Zenginleştirilmiş Mutfaklı Kütüphane" Tokat’ta açıldı. 24 Kasım Başöğretmen Atatürk Kampüsü’nde “Zenginleştirilmiş Kütüphane” açılışı Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, İl Müftüsü Ahmet Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı. Açılışta konuşma yapan MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök, klasik anlamdaki kütüphanecilik anlayışından zenginleştirilmiş kütüphane anlayışına geçtiklerini kaydetti. Zenginleştirilmiş Kütüphanenin amacının öğrencilerin zevkle severek sıkılmadan özgürce güvenlikli bir ortamda okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu ifade eden Gök, “Küçükleri, gençleri okumayan bir toplumun yetişkinleri de okumaz. Eğitim davası millet olma davasıdır. ’Eğitim bir milleti, hür, bağımsız özgür yapar ya da tutsak ya da mahkum eder’ der Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Fikri, vicdanı, irfanı hür gençlerimizi bu tür mekanlarda öğretmen arkadaşlarımız yetiştirecekler. Gelecek nesilleri bugünden iyi yetiştirmek durumundayız” dedi.
Tokat Valisi Cevdet Can ise Z kütüphanesinin yapılmasında İl Özel İdaresine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Yine çok emek veren İl Milli Eğitim Müdürümüze ve bakanımıza teşekkür ediyorum. Önemli bir işlev zenginleştirilmiş kütüphane. Medeni şehirlerin merkezlerindeki en güzel yapılar saray tipi yapılar, güzel yapılar kütüphanelerdir. Bu kütüphaneyi de böyle kabul ediyoruz. Bunun bir benzerini de şehir kütüphanesi olarak planlıyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı yapıldı. Ayrıca Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın Z kütüphanesine 650 adet kitap bağışladığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!