Kadirli ve Sumbas'ta geleneksel aşure etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Kadirli ve Sumbasta geleneksel aşure etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 14:59

Haberin Devamı

OSMANİYE (AA) - Kadirli ve Sumbas ilçeslerinde, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel aşure etkinliği düzenlendi.

Kadirli'de Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Cuma namazı sonrası Çamlıkahve'deki aşure dağıtımı öncesinde, her yıl geleneksel hale getirdikleri etkinliğe gösterilen ilginin kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Muharrem ayının örnek alınacak, manevi değeri yüksek günler içerdiğini ifade eden Tarhan, "Belediye olarak bu tür gelenek ve adetleri yaşatmaya çalışıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 5.'sini düzenlediğimiz milli ve manevi günlerimizden birisi olan aşure gününü çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Yüzyıllardır süren bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Aşure duası okunması ve aşure ikramı ile sona eren etkinliğe, Kaymakam Muhittin Pamuk, İlçe Emniyet Müdürü Ruhi Dinçer, İlçe Müftüsü Orhan Öncü, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Sumbas Belediyesi ve Sumbas Türk Eğitim Sen İlçe temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Etkinlikte vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, “Muharrem ayı dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir aydır. Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi.

Nuhoğlu, aşure kazanından koyduğu aşureleri vatandaşlara ikram etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!