Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 12:47

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Sivas'ta faaliyet gösteren kadın derneklerinin temsilcileri, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'tan, üniversitede "kadın siyaset okulu" açılmasını istedi.

Sivas Cumhuriyet Kadınları Derneği, Üretici Kadınlar Girişimciler Derneği, Milliyetçi Kadınlar Derneği, 58 Kadın Girişimciler Derneği, Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği, Eğitim Kültür Derneği, Yardım Sevenler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Kaman Köyü Dayanışma Derneği, Sivas Cem Vakfı, Sivas Anadolu Kadınları Derneği yönetici ve üyeleri, Kocacık'ı makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Nurten Yanalak, burada yaptığı açıklamada, kadınların kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yönetimlerinde yeterince görev alamadığını savundu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin kadın-erkek eşitliğinde dünyada 125. sırada olduğunu belirten Yanalak, şöyle devam etti:

"Siyasette, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için kadınların medeni cesaretlerini artıracak, bilgi ve kültürel olarak donanım sağlayacak eğitime ihtiyacımız var. Bizler Sivas'ta faaliyet gösteren kadın dernekleri olarak her birimiz farklı düşünce ve siyasi görüşe sahibiz. Amacımız, kadınlara siyasette çoğulculuk ve eşitlik sağlanması. Sayın rektörümüzden ricamız, Cumhuriyet Üniversitesinde, adına yakışır bir 'kadın siyaset okulu' açılması. Bu eğitime de tüm siyasi partilerin ötelenmeden katılım sağlanmasını ve eğitimin ücretsiz olmasını arzu ediyoruz."

Kocacık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitim öğretim konusunda kadınların en üst düzeyde eğitim alması ve iyi mesleklerde olmasının ihtiyaç duyulan bir şey olduğunu belirtti.

Kız çocuklarının okula gönderilmesinin teşvik edilmesinin kendilerini de mutlu ettiğini aktaran Kocacık, şöyle konuştu:

"Asıl olan sadece eğitimde değil iş hayatında, hukuk düzeyinde, medeni hukukta her alanda kadınlarımızın hak ettiği konuma gelmiş olmasıdır. Ancak böyle çağdaş toplum olma sıfatını hak edebiliriz. Bu konuda üniversite olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Üniversiteye yakışan da budur. Önerilerinizi biz de kurullarımızda değerlendireceğiz. İnşallah bir katkımız olur, bu dilekleriniz yerine gelir. Biz de üniversite olarak mutlu oluruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!