Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Güncelleme Tarihi:

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 15:12

- Eskişehir'de, sanatçılar Ali ve Aysun Kocatepe çiftinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla sanatçılar Ali ve Aysun Kocatepe çiftinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Eskişehir Kent Konseyi, Eskişehir Kadın Platformu ve Kadının Sesi Gazetesi tarafından organize edilen yürüyüş, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nden başladı. Ellerinde dövizler bulunan grup, şarkılar söyleyerek, Eskibağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önüne geldi.

Burada konuşma yapan Ali Kocatepe, Birleşmiş Milletler'in 1999 yılında kadına şiddeti kınayarak 25 Kasım'ı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan ettiğini söyledi.

Türkiye'de de her yıl 25 Kasım'da kadınların sesini duyurmaya çalıştığını belirten Kocatepe, "Bir gerçeği erkeklerin gözardı etmemesi gerekir. Bir fili zincirle yönetebilirsiniz, bir atı dizginle yönetebilirsiniz ama kadının gönlü olmadan ondan hiçbir şey isteyemezsiniz. Erkeklerin bunu bilmesi lazım. Şiddete yalnız biz değil, dünyanın her tarafından kadınlar 'hayır' diyor. Kadına şiddete her zaman 'hayır' dememiz gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Aysun Kocatepe de kadına şiddetin son dönemlerde fazlalaştığına dikkati çekerek, "Kadına şiddeti önleme konusunda yapılan toplantı ve yürüyüşlerin sonuca ulaşmasını istiyoruz. Yani yaptığımız etkinlikler ne kadar fayda sağlıyor. Bunu iyi düşünmek lazım. Bir an önce sonuca ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadının Sesi Gazetesi kurucusu Sibel Erenoğlu ise kadına şiddeti engellemeye yönelik çalışmalara devam edeceklerini anlatarak, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Erenoğlu, Ali ve Aysun Kocatepe çiftine plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!