Kaçak yapıyı kantin diye ihale etmişler

Güncelleme Tarihi:

Kaçak yapıyı kantin diye ihale etmişler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 00:00

Beypazarı’nda Devlet Hastanesi’nin yapı ve çalıştırma ruhsatı olmayan kantini ihale ettiği ortaya çıktı. Belediye tarafından işyeri mühürlenen işletmeci İsa Kaya, "Bütün mallarım dışarda kaldı, mağdur oldum" dedi

BEYPAZARI Devlet Hastanesi’nin Ağustos ayında üç yıllığına ihale ettiği hastane kantinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. İhaleyi kazanan ve kantinin elektriğini üzerine almak için TEK’e giden Kaya, "Ruhsatınız yok" yanıtı aldı. Ruhsat için belediyenin kapısını çalan Kaya, kantinin kaçak olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı.

Beypazarı’nda herkesi şaşkına çeviren ihale süreci şöyle gelişti:

20 Ağustos 2008 tarihinde Beypazarı Malmüdürlüğü tarafından kantin ihalesi açıldı. Birçok işletmecinin katıldığı ihalede en yüksek fiyatı veren İsa Kaya ihaleyi kazandı. İhale sonucunda üç senelik sözleşme imzalandı. İhaleden beş ay sonra Beypazarı Devlet Hastanesi işletmenin elektriğini İsa Kaya’nın üzerine geçirmesini söyledi. TEK’e giden Kaya burada şaşkına döndü. İş yerinin yapı ve çalıştırma ruhsatının olmadığını, bundan dolayı kaçak yapıya elektrik verilemeyeceğini öğrendi. Birkaç gün sonra belediye ekipleri Kaya’nın işletmesine gelerek iş yerini mühürledi.

Belediyeye başvurdum

Duruma isyan eden Kaya şunları söyledi:

"Yapılan ihaleyi ben kazandım. Yıllık 45 bin TL’ye üç seneliğine anlaşma imzaladık. İş yeri için 40 milyara yakın masraf yaptım. İhaleden altı ay sonra hastane bana kantinin elektriğini kendi üzerime almamı söyledi. Ben de Türk Elektrik Kurumuna gittim. Türk Elektrik Kurumu’na gittiğimde elektriği kendi üzerime almak istediğimi söyledim. Fakat bana iş yeri ruhsatım olmadığını bu yüzden buraya elektrik veremeyeceklerini söylediler. Ben TEK’e gidene kadar ruhsattan haberdar değildim. Ruhsatsız olduğunu o gün öğrendim. İş yerimin ruhsatsız olduğunu öğrenince Beypazarı Belediyesi’ne giderek iş yerimin ruhsatının olmadığını söyledim. Belediyeye başvurduktan 30 gün sonra belediye ekipleri gelerek iş yerimi mühürledi. Bütün mallarım dışarda kaldı. Benden önce 15 sene boyunca başkası işletmiş. 15 senedir oranın ruhsatsız olduğunu hastane yönetimi dahil hiçbir devlet kurumu farketmemiş.

Dahası Beypazarı Malmüdürlüğü ruhsatsız iş yerini devlet ihalesi yaparak alıcı bulmaya çalışıyor. Madem kaçak yapı niye ihale yapıyorlar. Başkalarının sorumsuzlukları yüzünden ben madur oluyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!