Kaçak avcılara ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avcılara ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 14:32

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü sorumululuk alanındaki dört ilde geçen yıl kaçak avlandıkları ve ekosisteme zarar verdikleri belirlenen 901 kişiye toplam 998 bin 385 lira para cezası kesildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü, yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla illerini kapsayan görev bölgelerinde, geçen yıl yaptığı denetimlerde kaçak avcılara ceza yağdırdı, malzemelerine ve canlı hayvanlarına el koydu. Ekipler, 2016 yılında av sahalarında ve ormanlık alanlarda 5 bin 574 avcıyı denetledi. Denetimler sonucunda, yasa dışı av yapan 750 kişiye toplam 725 bin 535 TL idari para cezası kesildi. Yaban hayatına ve ekosisteme verilen zarar verdikleri tespit edilen 151 kişiden ise toplam 272 bin 850 TL tazminat cezası verildi. Kaçak ve usulsüz avlanmada kullanıldığı belirlenen 208'i av tüfeği toplam 431 av malzemesine el konuldu. El konulan kaçak av araçları arasında ses sistemi, akü, projektör, kafes ve ağların bulunduğu belirtildi. Ayrıca yapılan bu denetimlerde yasalara aykırı şekilde doğadan toplanmış veya yasadışı yöntemlerle avlanmış 683 hayvana da el konuldu.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, kaçak avcılığın önlenmesi ve vatandaşların yaban hayatı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla, geçen yıl içerisinde avcılar, yaban hayatı konusunda aktif olarak çalışan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, kolluk kuvvetleri ve halkın tüm kesimleri ile toplantılar yaptıklarını belirtip, "Sürdürülebilir ve bilinçli avcılık yapılması amacıyla geçen yıl 8 avcı eğitim kursu açtık. 2 bin 251 kişiyi eğiterek sertifikalandırdık. Bölge müdürlüğümüz sorumluluğunda bulunan bütün birimlerde av koruma-kontrol ve bilinçlendirme faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Yasa dışı avcılık yapanlarınen hızlı şekilde Orman ve Su İşleri Şube Müdürlükleri'ne bildirilmesi yaban hayatı zenginliğimizin devam etmesi açısından önem arz ediyor" dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!