İtfaiyede sigarayla mücadele

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyede sigarayla mücadele
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2011 00:00

Uzman doktor Gülin Erkmen Yıldırım, itfaiye personeline sigaranın zararlarını anlattı. Hayatları yangınla mücadeleyle geçen itfaiye personeli, seminerin ardından sigarayla da mücadeleye başlayacaklarını söylediler.

YANGINLARLA mücadeledeki başarılı performansının yanı sıra birçok konuda sıkıntı yaşayan Ankaralıların imdadına koşan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, personelini sigaranın zararları konusunda hem bilinçlendiriyor, hem de sigaradan kurtulmaya karar veren personeline danışmanlık hizmeti sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli için sigaradan kurtulma kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında daire başkanlığı eğitim salonunda kurum personeli için bir dizi seminer veren Uzman Doktor Gülin Erkmen Yıldırım, personele salonda sunulan dia gösterimi ile birlikte sigaranın sağlığa zararlarını ayrıntılarıyla anlattı.
Sosyo ekonomik analizlerde de bulunan Yıldırım, sigara tekellerinin değişik ülkelerde piyasa oluşturmak maksadıyla gerçekleştirdikleri çalışmaları, kötü niyetlerini de ortaya çıkaran açıklamalarla birlikte dia gösterimi eşliğinde anlattı. Sigara tekellerinin pazar olarak düşündükleri kentlerin reklam panolarında hedef kitlelerin bilinçaltına seslendiklerine dikkat çeken Yıldırım, bu reklamlardan çarpıcı örnekleri göstererek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Yıldırım, sigara kullanımın hem maddi hem de manevi konularda kayıplara neden olduğunu vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!