İstihdam esnek çalışma ile artacak

Güncelleme Tarihi:

İstihdam esnek çalışma ile artacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 00:00

İstihdamın artırılması için işgücü piyasasındaki katılıklar giderilecek, esnek çalışma uygulamaları yaygınlaştırılacak.

Haberin Devamı

Evde çalışma, uzaktan çalışma, iş paylaşımı ve esnek zaman modeli gibi esnek çalışma yöntemlerine imkan sağlayacak düzenlemeler yapılacak.
Resmi Gazete’de Yayımlanan 2013 Yılı Programı’nın “İstihdamın Artırılması” başlıklı bölümünde, 2011 yılı sonu itibarıyla 74,7 milyon kişi olan Türkiye nüfusunun 55,8 milyonunun çalışma çağında olduğu belirtilerek, çalışma çağı nüfusunun bu yıl 56 milyon, 2013’te ise 56,9 milyona ulaşmasının beklendiği ifade edildi.
Türkiye’de, genç işsizliği seviyesinin yüksekliği, kadınlarda düşük işgücüne katılma ve istihdam oranları, işgücünün eğitim seviyesinin ve niteliğinin düşüklüğü ve eğitim ile istihdam arasındaki ilişkinin zayıflığı gibi sorunların önemini koruduğu belirtildi.

AKTİF İŞGÜCÜ POLİTİKASI

Ayrıca, istihdamın artırılması çalışmaları kapsamında, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda, aktif işgücü politikaları geliştirilecek, yaygınlaştırılacak ve sunulan hizmetlerin kalitesi artırılacak. Buna göre, İŞKUR’un üniversite, meslek yüksekokulu ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilecek. Özel istihdam bürolarının işe yerleştirme sürecindeki etkinlikleri artırılacak. Özel istihdam bürolarının faaliyetleri çeşitlendirilecek. Bu kapsamda, büroların geçici iş ilişkisi kurmasına yönelik gerekli mevzuat çalışmaları tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!