İstediğiniz gelinliği mutlu giymek önemli

Güncelleme Tarihi:

İstediğiniz gelinliği mutlu giymek önemli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 00:00

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte düğün sezonu yaklaşırken, gelin adayları kilo verme telaşına düştü. Diyetisyen Bürge köker, beyaz gecede şık görünmek isteyen gelin adaylarına kilo verdiren önerilerde bulundu.

Haberin Devamı

Bir ömür boyu duvarları süsleyecek düğün fotoğraflarında ince görünmeyi planlayan gelin adayları, istedikleri gelinliği giyebilmek için aylar öncesinde kilo verme çalışmalarına girişiyor. Tüm adaylar, beyaz gelinliklerin içinde narin bedenleriyle kuğu gibi süzülmeyi hayal ediyor. İnteraktif Diyet’ten Diyetisyen Bürge Köker, gelin adaylarına zayıf bir gelin olmak kadar sağlıklı, dinç ve mutlu bir gelin olmanın da önemli olduğu uyarısını yapıyor. Zayıflamak isteyen gelinlerin, düğünden 2- 3 ay önce kendilerine bir plan oluşturması gerektiğine dikkat çeken Köker’in adaylara tavsiyeleri şöyle:

SON HAFTALARDA AÇ KALMAYIN

“Zayıflama planları haftada yarım veya bir kilo vermek üzerinden yapılmalı. Asla çok düşük kalorili veya tek besin içeren diyetlere başvurulmamalı. Son gelinlik provanızda istediğiniz kiloda olmak istiyorsanız düğününüze 2 hafta kala aç kalmanız sadece stres yaşamanıza sebep olur. Mutsuz bir gelin olmayın, rahatlayın. Kendinize gerçekçi hedefler koyun. mutlaka bir uzmana danışın. Günlük hareketinizi arttırın ve her gün 45’er dakikalık yürüyüşler yapın.”

Haberin Devamı

SEBZE TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Gelin adaylarının diyet yaparken sebze ve meyve tüketimini artırmalarının hem sindirim sistemlerinin düzenli çalışmasına hem de lifler sayesinde daha çabuk doymaya yarayacağını belirten Diyetisyen Bürge Köker, “Sindirim sisteminizi düzenlemesi, cilt güzelliği açısından kayısı ve erik kurusu günde 3-4 adet meyve yerine tüketebilirsiniz. Haftada 3-4 gün kahvaltılarınızda veya ara öğünlerde 7-8 adet çiğ badem yiyebilirsiniz. Çiğ badem, çinko, demir, kalsiyum, potasyum ve E vitamini açısından oldukça zengin bir gıda olmakla birlikte tükettiğinizde saç ve cilt güzelliğinizde faydalarını bolca görürsünüz. Kahve gibi kafein içeren içeceklerden uzak durun, olar yerine bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Koyu yeşil yapraklı sebzeler detoksa yardımcı olur bolca tüketin. Biberiye çayı stresi ve gerginliği alır kan akışını hızlandırır aynı zamanda ödem çözme etkisi vardır. Günde 1-2 bardak içebilirsiniz. Günde 2 litre su için hem cilt hem de beden sağlığınız için vücudunuzun ihtiyacı olan suyu mutlaka alın” dedi.

Haberin Devamı

TOKSİNDEN ARINMAK İÇİN DOĞAL FORMÜL

Diyetisyen Köker’in toksinlerden arınmak için önerdiği formül ise şöyle:
“3 adet orta büyüklükte yeşil elma, 1 adet kabuğu soyulmuş limon, 1 adet ceviz büyüklüğünde zencefil ve 1 tutam nane ile toksinlerden arınabilirsiniz. Elmaların çekirdeklerini çıkarıp ve limonun dış kabuğunu da soyarak katı meyve sıkacağından geçirip, tüketime hazır hale getirebilirsiniz. Bu formülü haftada beş gün sabah uyandığınızda içebilirsiniz.”

DÜĞÜNE YEDİ KALA

Gelin adaylarının, düğüne bir hafta kala kendilerini yoracak egzersizlerden ve sıkı diyetlerden uzak durması gerektiğini söyleyen Diyetisyen Köker, “Yağlı, hamurlu yiyecekleri kızartmaları ve şekerli gıdaları tüketmeyin. Bunların yerine sebze meyve ağırlıklı daha hafif bir program uygulayın. Sinirlerinizi yatıştırmak ve rahatlamak için günde 2 bardak papatya çayı içebilirsiniz. Kepekli ve tam tahıllı gıdalarla karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayın. Uyku düzeninize dikkat edin. Gece yatmadan orta bir bardak yağlı süt veya 1 bardak ayran içebilirsiniz. Ara öğünlerinizde orta yağlı bir kase yoğurt ve 1 adet meyve yiyebilirsiniz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!