İstanbul'da Mut'luyuz

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Mutluyuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 09:17

İstanbul'da Mut'luyuz

Haberin Devamı

MERSİN’in Mut İlçesi’nden göç ederek İstanbul’da yaşayan Mutlular "İstanbul'da Mut'luyuz" adıyla düzenledikleri gecede gönüllerince eğlendi.
Geceye, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ile çok sayıda davetli katıldı. İstanbul Mutlular Derneği Kurucu Başkanı Hasan Gezer, yaptığı konuşmada Mut sevdasını yüreklerinde taşıdıklarını, önümüzdeki günlerde 'Taşeli Platformu' adı ile kurulacak bir sivil toplum örgütünün de hayata geçirileceğini söyledi.
Mut Belediye Başkanı Yılmaz ise "Sizlerden oy istemeye, para istemeye gelmedim. Sizlerden doğup büyüdüğünüz yerin daha güzel, daha yaşanabilir ve daha müreffeh bir belde olması için projeler bekliyorum. Yirmi dört saat telefonla bana ulaşabilirsiniz" diye konuştu.
Tiyatro sanatçısı Onur Yaprakçı'nın sunduğu gecede, Mut Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösteri sundu. Pop müzik sanatçısı Ali Altay, Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Rıza Yılmaz ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Hayat da şarkı ve türküleriyle etkinliğe renk kattı.
Gecede ayrıca, yönetmen Musa Kaplan'ın "Son Yörükler-Özgür Hayatlar" belgeseli gösterildi, resam İbrahim Özat'ın "Mutlu Yörükler" adlı resim sergisi açıldı.

Murat SÖZERİ / MUT(Mersin)(DHA)
(17.5.2016)(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!