İslahiyel çiftçiden gübre satışı yasağına tepki

Güncelleme Tarihi:

İslahiyel çiftçiden gübre satışı yasağına tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 15:15

İslahiyel çiftçiden gübre satışı yasağına tepki

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, terör örgütü tarafından el yapımı patlayıcılarda kullanıldığı belirlenen gübre satışının yasaklanmasıyla bayilerdeki gübreler yediemine alındı.

Türkiye’nin en verimli tarlalarının yer aldığı İslahiye’de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ‘Amonyum nitrat gübrelerin’ terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcılarda kullandıkları gerekçesiyle yasaklanması üzerine gübre bayiler ve çiftçileri kara kara düşündürmeye başladı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde 20 yıldır gübre satışı yapan Celal Doğan, yasağın kendilerine tebrik edildiğini ancak durumun hem kendilerini hem de çiftçiyi mağdur edeceğini kaydetti.

İslahiye Ziraat odası Başkanı Mehmet Köse ise yasağın ardında yapılan denetimlerde 8 bayide 210 ton gübrenin yedi emine konularak satışının yasaklandığını belirterek, "İlçemizde yılda yaklaşık 4 bin ton kullanılan gübrenin yasaklanması çiftçilerimizi etkileyecek ve üründe rekolte kaybına yol açacak. Özellikle 25 bin dönümde ekimi yapılan kırmızıbiber çiftçisi bu durumdan olumsuz etkilenecek. Yasağın süresinin belirsizliği, alternatif çözüm bulunamaması halinde önümüzdeki yıllarda üyemiz olan 11 bin çiftçimiz büyük zarar görecektir. Bunun için hükümetin en kısa sürede çözüm üretmesini bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!