İslahiye'de 'Fark ettim, kanseri yendim' projesi

Güncelleme Tarihi:

İslahiyede Fark ettim, kanseri yendim projesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 16:37

İslahiye'de 'Fark ettim, kanseri yendim' projesi

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 7 farklı kurum işbirliğiyle 'Fark ettim, kanseri yendim' projesiyle 650 kişiye ulaşılarak sağlık farkındalığı oluşturuldu.
Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İslahiye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği, İslahiye Devlet Hastanesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Altınüzüm GASMEK Müdürlüğü, İslahiye Kız İmam Hatip Anadolu lisesi Müdürlüğü işbirliğiyle 'Fark ettim, kanseri yendim' projesiyle kansere dikkat çekildi. Projeyle öğrencilerin, öğrenci annelerinin ve kadınların sağlık farkında lığının oluşturulması, Kadınlarda en sık görülen meme kanserinin erken fark edilmesi, Kendi kendine meme muayenesinin öğretilmesi, kanserden korunma yollarının ve kanser belirtilerinin öğretilerek öğrenci ve bayanların bu konuda duyarlılığının arttırılması, yaşam kalitesini yükseltmenin kişilerin kendi kontrolünde olduğunun hissettirilmesi amaçlandı.
İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Gökdeniz, İl Sağlık Müdürlüğü KETEM Koordinatörü Dr. Belgin Sarıfakı, İslâhiye Devlet Hastanesi’nden Op.Dr. Mehtap Özkahraman Kırık, Farabi MTALSağlık Hizmetleri alan  Şefi Fatma Börklü ve Farabi MTAL Sağlık hizmetleri alan öğrencileri tarafından İslahiye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ve  Altınüzüm GASMEK Müdürlüğü'nde, MTAL'da öğrenci,Öğrenci annelerine ve ev hanımlarına ve kursiyerlere yönelik seminerler verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!