Işıltılı sektöre dernek

Güncelleme Tarihi:

Işıltılı sektöre dernek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 00:00

Başkentli avize ve aydınlatmacı esnafı bir araya gelerek Ankara Avizeciler ve Aydınlatmacılar Derneği’ni kurdu.

Haberin Devamı

BAŞKENTLİ avize ve aydınlatmacı esnafı, sahipsiz kalan sektörlerine sahip çıkmak için bir araya gelerek Ankara Avizeciler ve Aydınlatmacılar Derneği’ni kurdu. Yaklaşık bir ay önce kurulan derneğin başkanı Erkan Erdemir, Başkent’teki avize ve aydınlatma sektörünün büyük bir pazara sahip olduğunu fakat, geçmiş yıllarda organize olamamaları sebebiyle fuarlar dahil olmak üzere birçok etkinlikte yer alamadıklarını söyledi.
Dernekleşme sürecinden önceki yıllarda avizeciler olarak Elektrikçiler ile Züccaciyeciler derneklerine kayıtlı olduklarını anlatan Erdemir, “ATO’ya dükkan açmak veya bir işlem yaptırmak için gittiğimiz zaman, bizden bu derneklerden yazı istiyorlar. Sektör olarak elektrikçiler ve züccaciyeciler ile ilgili herhangi bir ortak noktamız yok. Zamanında sahipsiz kaldığımız için mecburen bu derneklere üye olmak zorunda kaldık” dedi.
Kolları sıvadık
Erdemir, Ankara’da avize ve aydınlatma işiyle uğraşan 600’ün üzerinde esnaf olduğunu belirterek, “Dernek olarak kurulduk fakat oda olmayı hedefliyoruz. Bizler kurulması geç kalınmış bir dernek olarak, kaybettiğimiz yılları ve haklarımızı geri kazanmak için özveriyle çalışacağız, bunun için kolları sıvadık” diye konuştu.
Türkiye’ye yön veriyoruz
Birkaç yıl öncesine kadar İstanbul avize piyasasının Türkiye’ye yön verdiğini anlatan Erdemir, son yıllarda Ankara’daki avize esnafının talepleri ile İstanbul ve diğer illerdeki piyasanın belirlendiğine vurgu yaptı. Erdemir, esnafın aynı cadde ve sokak üzerinde buluşması gibi, dernek olarak da buluşacaklarını ve üye sayılarını her geçen gün artıraracaklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!