İş güvenliği TIR'ı Zonguldak'ta

Güncelleme Tarihi:

İş güvenliği TIRı Zonguldakta
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 16:31

İş güvenliği TIR'ı Zonguldak'ta

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- AVRUPA turu kapsamında Almanya'dan yola çıkan iş sağlığı ve güvenliği çözümleri ile donatılmış gezici TIR, Zonguldak'a geldi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Tahlisiye İstasyonu'nda konuşlandırılan TIR'da, alkolmetreler, portatif gaz dedektörleri, tahlisiye cihazı, termal kamera, kimyasal gaz sızdırmaz elbise, oksijenli ferdi kurtarıcı ve solunum setleri gibi iş güvenliği malzemeleri sergileniyor. İlgi gören sergiyi TTK’da çalışan mühendisler, tahlisiye ekibi ve özel maden sektör temsilcileri gezdi. Katılımcılara, ayrıca oksijenli ferdi kurtarıcı, portatif gaz dedektörleri ve iş güvenliği konusundaki yeni gelişmeler hakkında sunum yapıldı.

Draeger Genel Müdürü Abidin Korkmaz, Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturmak, farkındalığı arttırmak ve her gün yaşanan işçi ölümlerini azaltmak için yürütülen proje kapsamında alt katında sergi salonu, üst katında ise sunumların yapıldığı donanımlı TIR’ın Soma, Manisa, İzmir, Bursa ve Gebze’den sonra Zonguldak’a getirildiğini söyledi. TIR, 3 Nisan'a kadar Zonguldak'ta bulunacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!