İş dünyası, ekonomik kalkınma projelerini konuştu

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası, ekonomik kalkınma projelerini konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 17:41

İş dünyası, ekonomik kalkınma projelerini konuştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - ÇUKUROVA'da faaliyet gösteren birçok derneği bünyesinde barındıran Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu toplantısında, bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacak projeler konuşuldu.
'Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ ve ‘Doğu Akdeniz Özel Ekonomik Bölge’ gibi önemli projelerin masaya yatırıldığı toplantı, Akyürek Technology’de gerçekleştirildi. Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan’ın önderlik ettiği toplantıda, Tarsus’ta kurulması planlanan ‘Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ konusu tartışıldı. Konu ile ilgili söz alan Gül Akyürek, ''Bu sanayi bölgemiz sayesinde yapılacak yeni yatırımlarla, ülke ve bölgenin ekonomik kalkınmasına, istihdama önemli katkılar sağlanacak. Ülkemizin yeni OSB’lere ihtiyacı var. Yeter ki yeni OSB’ler kurulsun. Organize Sanayi Bölgelerine fazlasıyla yatırımcı gelecektir'' dedi.
Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu ile bölgedeki illerin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunacak projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Başkan Doğan, ''Doğu Akdeniz Özel Ekonomik Bölge Projesi, bu projeler içinde yer alan en önemlisidir. Üç akademisyen arkadaşımız bu konu üzerine çalışma yürütüyor. Federasyonlarımızın yönetim kurulları tarafından onay verilen proje, ülkemiz ve bölgemiz için vizyon projelerden biri olacak. Proje, günü kurtarmak değil, gelecek adına atılan önemli bir adım'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!