İpragaz 2.2 milyar TL ciroyla 50 yaşında.

Güncelleme Tarihi:

İpragaz 2.2 milyar TL ciroyla 50 yaşında.
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 16:38

Türkiye’nin en büyük Likit Petrol Gaz (LPG) şirketi İpragaz, 2010 yılında 2.2 milyar TL ciroya ulaştı. 2011’de ‘Bizi izlemeye devam edin’ dedi

Haberin Devamı

 

/images/100/0x0/55eaa20ef018fbb8f88cc2ba
TÜPGAZ, Otogaz, Dökme gaz ve LNG alanlarında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük Likit Petrol Gaz (LPG) şirketi İpragaz, 2010 yılında 2.2 milyar TL ciroya ulaştı. İpragaz CEO’su Selim Şiper, 50’nci yıllarını kutladıkları 2011 yılında özellikle otogaz alanındaki büyümelerini devam ettireceklerini belirterek, “Geçen yıla göre daha zor bir yılı yaşamaktayız. Sektörde pazar daralması bir sorun teşkil etse de LPG her zaman var olacak bir üründür. Bu yıl yeni süprizlerimiz olacak, dolayısıyla 50 yıldan beri olduğu üzere “İpragaz’ı izlemeye devam edin” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

TÜRKİYE Likit Petrol Gaz (LPG) sektörünün önde gelen şirketi İpragaz, Tüpgaz, Otogaz, Dökme gaz ve LNG (Sıvılaştırılmış Doğalgaz) alanlarında ana faaliyetlerini yürütüyor. 2010 yılını 1.8 milyar TL’ye yaklaşan ciro ile kapatan İpragaz, ‘Bizimgaz’, ‘ExEnGaz’, ‘EvAs’ ve Prins gibi iştirakleri ile toplamda 2.2 milyar TL’lik ciroyu aşan bir büyüklüğe sahip. Türkiye genelinde 2500’e yakın tesisi, bayi ve istasyonları bulunan İpragaz CEO’su Selim Şiper, Türkiye’nin en büyük 19’uncu şirketi olduklarını belirtiyor. Şiper, “İpragaz, 50’nci yılında da Türk ekonomisinin önemli temel taşlarından biri olmaya devam ediyor. 1961 yılında kurulan İpragaz bugün, doğrudan ve dolaylı  yarattığı 8 bin kişilik istihdam ile Türkiye’nin binlerce noktasında hizmet veriyor” dedi.

Türkiye’de ilk tüpü doldurdu

/images/100/0x0/55eaa20ef018fbb8f88cc2bc
Türkiye’nin en büyük 25 firması arasında yer alan İpragaz’ın gerek şirket hacmi, gerek yurt genelinde sağlamış olduğu istihdam imkanları ile Türk Ekonomisi’ne 1961’den bugüne önemli katkılarda bulunduğunu dile getiren Şiper, İpragaz’ın aynı zamanda Türkiye’de faaliyet gösteren özel şirketler arasında 1994’ten günümüze ‘En çok vergi ödeyen ilk 50 firma’ yer aldığını belirtti. Şiper, Türkiye’de ilk tesis kurulumunu ve ilk tüp dolumunu gerçekleştiren bir firma olarak sektörün gelişiminden dolayı gurur duyduklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

 

Haberin Devamı

En önemli alternatif kaynak

“50 yıl önce alıcısı ve pazarı olmadığı için atık statüsünde değerlendirilen bir enerji türünün, gelinen noktada Avrupa Birliği 2020 ve dünya enerji politikaları kapsamında sürdürülebilir, güvenli ve çevreci bir enerji kaynağı halinde değerlendiriliyor olması aslında gelişimin ne boyutta olduğunun en büyük ispatıdır. Türkiye’nin yaşadığı tüm ekonomik gelişmeler içerisinde vazgeçilmez bir enerji kaynağı olma özelliğini sürdüren LPG zaman içerisinde müşterinin ihtiyaçları ve gelişen pazar koşulları dahilinde segmentlere ayrılmıştır. Evimizde, mutfaklarımızda temel ihtiyaçlarımızın çözümü olan tüp gaz şekil değiştirmiş ve hayatımızın genelinde ihtiyaç duyulan her alan için alternetif bir kaynak olmayı başarabilmiş ender enerji türevlerinden biridir.”

 

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaa20ef018fbb8f88cc2be
Otogaz sınıfı 8 yıldır büyüyor

LPG pazarında özellikle 2000 yılından bu yana bir satış gelişiminin mevcut olduğunu söyleyen Şiper, tüplü ve dökme LPG sınıfında son 10 yıldır sürekli düşüş yaşanırken, otogaz segmentinde ise son 8 yıldır sürekli artış sağlandığı vurguladı. Şiper, “Otogaz segmentinin artışındaki en önemli etken ise bu pazarın ilk oluştuğu andan bu yana benzine göre çok daha ekonomik bir yakıt olmasıdır. Halen bu özelliğini de korumaktadır. Ancak kanımca bundan sonra ekonomikliği yanında LPG’nin çevreci özelliği çok daha fazla ön plana çıkacaktır” dedi.

 

Tüpgaz’da yüzde 40 ÖTV farkı

Haberin Devamı

Tüp gazın doğal gaz karşısındaki vergisel boyutunun temiz bir enerji kaynağı olan LPG’nin kırsal bölgelerde evsel ve ısınma amaçlı kullanımına engel teşkil ettiğinin belirten Şiper, kırsal bölgelerde tüpgaz ile ısınmak veya yemek pişirmek isteyenlerin büyük şehirlerde doğal gaz kullananlara oranla 40 kattan fazla oranda ÖTV ödediğini kaydetti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) sektörün önemli birçok sorununu çözmek için çalışığını belirten Şiper, “Kamu otoritesinin kararlılıkla yürütmeye devam edeceği denetimlerle lisanssız otogaz istasyonları ile kaçak tüp dolumları gibi olumsuz uygulamaların tamamen ortadan kalkacağı sektörümüz temsilcilerinin genel beklentisidir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İpragaz’ın 50 yılda gerçekleştirdiği ilklerden bazıları

PTT, Türkiye’nin ilk LPG firması İpragaz için 50’nci yılında 50 bin adet pul bastı. İşte İpragaz’ın 50 yılda gerçekleştirdiği ilkler; 
* İlk LPG tüp dolum tesisi
* Türkiye genelinde uygulanan ‘Eğitim Seferberliği’ projesiyle, tüketicilerine evlere teslimatı yasal olarak zorunlu olan 12 kg’lık ev tüpünde “sertifikalı servis elemanları” ile hizmet veren ilk LPG şirketi
* İnternet ve SMS yoluyla tüp siparişi alan ilk firma
* Tüplerde ilk çift emniyetli boğaz contası
* İlk resmi belgeli otogaz istasyonu
* Teknelerde LPG dönüşümü Marinegas sistemi
* İlk dökme forklift hizmeti
* İlk Sistem LPG hizmetleri
* Depozito ve LPG ödemelerinin kredi kartıyla yapma imkanı
* Dökme gaz sistemin kurulumuyla birlikte gaz alımını gerçekleştiren konut müşterilerimize, ücretsiz olarak İPRAGAZ SİSTEM LPG SİGORTA PAKETİ’nin verilmesi

 

/images/100/0x0/55eaa20ef018fbb8f88cc2c0
Çevre dostu LPG

TOPRAK, su yada yer altı kaynaklarına hiçbir yan etkisi bulunmayan LPG yerel hava kalitesini iyileştiriyor. Bütün bu açılardan bakıldığında LPG, doğaya ve çevreye duyarlı, temini kolay, taşınabilen ve emniyetli bir enerji kaynağı olarak öne çıkıyor. İpragaz’ın LPG ürün segmentleri arasında şunlar yer alıyor:
TÜPGAZ: İpragaz Enerji Takımı’nın bir parçası olan yaklaşık 2 bin İpragaz tüpgaz bayisi ve bu bayilerde çalışan 4 binden fazla servis elemanı her gün evlere, iş yerlerine, ihtiyaç duyulan İpragaz enerjisini taşıyor. İpragaz, ev müşterilerinin pişirme, ısıtma ve ısınma ihtiyaçlarını, ev müşterileri tarafından en çok tercih edilen 12 kg şişman ve uzun tüpleriyle kesintisiz olarak karşılıyor. Tüketim olarak yüksek miktarlarda LPG ihtiyacı olan iş yerlerinde ve özel endüstriyel proseslerde kullanılıyor.
LPG PRO: LPG tüketimi yüksek olan işletmeler için ideal bir enerji çözümü olan LPG PRO, 10 tüpten alınabilecek enerjiyi, 1 tüpten dahi alabileceğiniz yepyeni bir sistem. Bu sistemin sırrı, gaz değil likit fazda LPG’den enerji üretmesinde yatıyor.
OTOGAZ: En verimli, çevreci ve ekonomik yakıt olan Otogaz, Türkiye’deki tüm otomotiv yakıtları içinde yüzde 13’lük bir paya sahip. Pazardaki hızlı büyüme ile yıllık otogaz kullanımı yaklaşık 2.5 milyon ton olan Türkiye, bu alanda Avrupa’da ilk sırada dünyada ise Güney Kore’nin ardından 2’nci sırada yer alıyor. Ayrıca, Türkiye yaklaşık 9 bin adet istasyon sayısıyla, bu konuda dünyada lider konumda bulunuyor.
DÖKME GAZ: Türkiye’de 1973 yılından bu yana, bir çok önemli sektörde büyük sanayi işletmelerinin dökme gaz ihtiyaçlarını kesintisiz olarak karşılayan İpragaz, 1993 yılında ilk kez küçük tanklı toprak üstü dökme gaz ve toprak altı dökme gaz sistemlerini uygulayarak İpragaz’ın dökme gazdaki markası olan Sistem LPG’yi oluşturdu. Bu sistem sayesinde İpragaz hem küçük işletmelerin hem de konutların tüm enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik bir çözüm getirerek dökme gazın enerji olarak kullanımında yeni bir dönem başlattı.

Teknelere özel LPG geliştirdi dönüşümü Prins’le tamamladı

İPRAGAZ, LPG’de seçenekleri ve yer aldığı alanları hızla büyütüyor. İpragaz’ın yeni geliştirdiği ve temsilciliğini aldığı yeni uygulamaları şöyle:
LNG: İpragaz, 2004 yılı sonu itibariyle LNG piyasasında kalite, kesintisiz ürün ikmali, emniyet ve çevreye olan sorumluluk bilinciyle sektörde yerini almak üzere gerekli alt yapı hazırlıklarını tamamladı. EPDK’dan almış olduğu lisansla 2005 yılı Ocak ayında LNG piyasasında faaliyetlerine başladı. Güvenlikten taviz vermeden kurulan sistemlerle LNG piyasasına farklı bir bakış açısı getiren İpragaz; bu piyasada bir çok ilke ve yeniliğe imza attı.
MARINEGAS: Türkiye’de her zaman ilkleri gerçekleştirmeyi kendine hedef edinen İpragaz, yine bir ilke imza atarak teknelerde LPG kullanımını sağlayan “marinegas engine” ve “marinegas cuisine”i piyasaya sürdü. Tasarruflu olduğu kadar çevreci özelliği ile de dikkat çeken LPG, teknelerde kullanılan diğer fosil yakıtlara göre çok daha az karbonmonoksit ve hidrokarbon içermektedir. Mevcut motor teknolojilerinde petrol türevi yakıtlar hiçbir zaman %100 yakılmadığından, motor teknolojilerine göre değişmekle birlikte, yaklaşık olarak %15’lik bölümü yanmamış halde parteküller halinde egzostan dışarı denize atılmaktadır. Ancak, LPG  gaz fazında olduğundan dolayı motorlarda yakıt olarak kullanılması halinde böyle bir risk bulunmamaktadır. Ayrıca LPG’nin Türkiye’nin imzalamış olduğu Kyoto protokolünün çevreci yaklaşımına da çok uygun bir sistem olan İpragaz Marinegas, çevre dostu LPG kullanımı sayesinde deniz kirliliğini engellemektedir.
PRINS: Prins Alternatif Yakıt Sistemleri’nin Türkiye Genel Distribütörlüğü’nü Nisan 2010’da alan İpragaz otogaz sistemleri sektörüne güçlü bir giriş yaptı. Bir Hollanda firması olan Prins, 1986’dan beri alternatif yakıt sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş olarak dünyanın 52 ülkesinde faaliyet göstermektedir. Dünyanın Otogaz dönüşüm sistemlerinin dünyaca ünlü seçkin markası Prins, değişik ülkelerde Honda, Ford, Chrysler, Jeep, Toyota, Volkswagen ve Volvo’nun fabrika çıkışlı LPG ve CNG’li araçları için kit üretmektedir.
FORKLİFT LPG: Forklift LPG’de müşterilerine Özel Forklift tüpü ve Dökme Forklift LPG olarak iki ayrı çözüm sunan İpragaz, sektörde lider konumda bulunuyor. Forklifte özel tüp çözümleriyle İpragaz, 12 kg’lık forklift tüpü sunan ilk ve tek marka olmanın yanı sıra sayısız yeniliğe imza atarak işletmelere en verimli, güvenli ve kazançlı enerjiyi sunuyor.
FREEPOİNT: Freepoint açık havada özgürlüğün ismi olmaya devam ediyor. Enerjisini çevre dostu LPG’den alan Freepoint, ısı şemsiyeleri ve ısı piramidi olmak üzere bünyesinde iki ayrı ürün grubu bulunduruyor.

Detay için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!