iPad Mini

Güncelleme Tarihi:

iPad Mini
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 17:28

Küçük Dev iPad Mini’ler Hepsiburada.com’da!

Haberin Devamı

Apple’ın 2012 yılında piyasaya çıkardığı ve kısa sürede bütün dünyanın sevgilisi haline gelen iPad Mini’ler, boyutları ve ekran kalitesiyle fark yaratıyor. 7.9 inçlik ekranı, 2048 x 1536 çözünürlüğü ve inç başına 326 piksel özelliğiyle neden kendisine “Küçük Dev” denildiğini ispatlıyor. HDTV’lere göre daha net olan ekranı, okumayı ve resimlere bakmayı mükemmel bir deneyime dönüştürüyor. Üstelik retina ekranı sayesinde gözleri de yormuyor. iPad Air’ın bütün özelliklerini taşıyan iPad Mini’lerde yenilenmiş A7 çipler, 64 bit masaüstü performansına eşdeğer olarak kullanılmaktadır. IOS7’ye entegre edilmiş kablosuz özellikleri sınıfının çok üzerinde bir performansa sahiptir. Boyutları ise tasarımcılar tarafından en doğru mini boyutu olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

7.9 inç’lik Retina Ekran

Retina ekranda 3.1 milyondan daha fazla piksel sayısı vardır. Çıplak gözle retina ekranın piksellerini fark etmekse imkansız. Böylelikle resim, video ve yazılar en doğru şekilleriyle ve kusursuz olarak ekranda yansıtılıyor. Bu durum hem en iyi deneyimi yaşamanıza olanak sağlıyor hem de gözlerinizi koruyor. Apple bu teknolojiyi 4 serisi ve üzerindeki cep telefonları için de kullanıyor.

Apple, iPad Mini’yi tasarlarken onu iPad’in küçüğü değil, yoğunu olarak tasarlama mottosunu benimseyerek çalıştığını söylüyor. Gerçekten de bu mini devin üst düzey performansı başka bir cihazı aratmıyor. Üstelik Apple mühendisleri onu tek elle kontrol edilebilecek kadar “büyük” yapmak niyetindeydiler ve bunu fazlasıyla başardılar. Bu kadar özelliği barındıran bir cihazın sadece 7.5 mm kalınlığında ve 331 gram ağırlığında olması Apple’ın neden bu kadar rağbet gördüğünü de anlatıyor aslında.

A7 çip ile iPad Mini’ler 64 bitlik bir bilgisayarın performansına ulaşmayı başarabiliyorlar. Eskiden sadece bazı oyun konsolları ve bilgisayarlarda kullanılan OpenGL ES 3.0, iPad Mini’nin diğer Apple ürünleriyle birlikte en büyük artısı. Ayrıca ivmeölçer, jiroskop ve pusula kullanımı için A7 yerine M7 devreye girer. Böylelikle A7 üzerindeki işlem yükü azaltıldığı için hem performansın etkilenmemesi sağlanmış olur hem de enerjiden tasarruf edilerek daha uzun bir pil ömrü sağlanır.

Haberin Devamı

300 Mbps’e kadar indirme hızına ulaşabilen “Küçük Dev”, MIMO (multiple-input multiple-output) teknolojisini kullanır. 2.4 GHz ve 5 GHz’lik çift bandı ve 802.11n kablosuz bağlantı desteği ile geniş aralıklarda internet keyfinin tadını çok hızlı bir şekilde çıkartabilirsiniz.

FaceTime HD Kamera ve 5 MP iSight Kamera

Özellikle görüntülü konuşma için tasarlanmış olan FaceTime HD Kamera, aydınlatma sensörü ve yüksek piksel sayısı ile iPad üzerinden kurulan sohbetleri daha keyifli hale getiriyor. Yüksek performanslı A7 çip desteği ile hem anlık görüntünüzü en doğru şekilde ileten iPad Mini hem de gelen görüntüyü en iyi şekilde yansıtıyor.

5 MP’lik iSight Kamera ise çok çeşitli fotoğraf çekim özellikleri ve 1080 HD görüntü kalitesine sahip videoları ile profesyonel bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatıyor.

Haberin Devamı

10 saate kadar dayanan pil ömrü, 500.000’den fazla Apple Store uygulaması ve kusursuz performansıyla iPad Mini tablet pc alırken ilk incelenen ürün olma özelliğini daha uzun bir süre koruyacak gibi görünüyor.

İlandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!