İNTES Hindistan pazarına yöneldi

Güncelleme Tarihi:

İNTES Hindistan pazarına yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 21:27

İNŞAAT Sanayicileri İşveren Sendikası’nın(İNTES) genç yöneticileri Hindistan pazarına yöneldi. İNTES bünyesinde yer alan ve üye şirketlerin genç yöneticilerinin oluşturduğu İNTES Genç Yöneticiler Grubu(İGY) Hindistan’ı ziyaret etti.

İGY Başkanı Mehmet Göçen, İGY üyeleri Can Adiloğlu, Emre Güray, İrem Şerefoğlu, Uğur Koçoğlu, Leyla Nasıroğlu’nun bulunduğu Hindistan heyetinde, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uğur Bülent Ecevit, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Gürsel de yer aldı.
Heyet, Hindistan Enerji Bakanı Mr. K.C. Venugopal, Petrol ve Doğalgaz Bakanı Jaipal Reddy, Karayol Taşımacılığı ve Otoyol Bakanı Joshi Minister, ile görüştü.
Müteahhitler için  fırsat ülkesi
Göçen, Hindistan’ı Türk müteahhitleri için bir fırsat ülkesi olarak gördüklerini ifade ederek, “Diğer ülke pazarlarında, rakibimiz olan Çinli firmaların, Hindistan pazarına girmesi politik nedenlerden dolayı çok zor. Bu, Türk müteahhitlerine ciddi bir avantaj yaratıyor. Hindistan’da rekabet ortamı zor ama sürdürülebilir bir nitelik taşıyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika gibi geleneksel pazarlara göre risklerinden arınıp, rekabete girilebilecek bir ülke. Ekonomik dinamikleri ve yatırım ihtiyaçları açısından birbirine çok benzer iki ülke olmamız da bizim şansımızı artırıyor” diye konuştu.
Nitelikli işgücü sınırlı
Göçen, Hindistan’ın önümüzdeki 5 yıl içerisinde altyapı yatırımlarına 1 trilyon dolar pay ayırmayı hedeflediklerini dile getirerek şöyle konuştu:
“Bu yatırımlardan en büyük payı yüzde 25 ile enerji üretim santralleri ve yüzde 22 ile ulaşım yatırımlarının alacağı öngörülüyor. Hindistan’da nitelikli inşaat işi yapabilen Türk firmalarının daha kolay iş alabileceği kanaatindeyiz. Yabancı firmaların pazara girmelerini engellemek adına yeterlik kriterlerine yabancılar aleyhine indirim uyguluyorlar. Fiyatta ise yerli firmalar lehine bir indirim söz konusu değil. Hindistan’ın nitelikli iş gücü de kısıtlı. Bu açıdan da Türk müteahhitlik firmalarının ön plana çıkmasına fırsat tanıyacak bir ülke.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!