İnşaat şirketlerinden Kazak bakana tepki

Güncelleme Tarihi:

İnşaat şirketlerinden Kazak bakana tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2007 00:00

Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Ermuhamet Ertisbayev’in "Türk inşaat şirketlerinin kalitesiz iş yaptıklarına" ilişkin iddiasına, Türk müteahhitler tepki gösterdi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, Türk inşaat firmalarının, 62 ülkede inşaat yaptığını ve "çok başarılı işler" ortaya koyduğunu belirterek, böyle bir eleştiriye ilk kez tanık olduğunu kaydetti. Koçoğlu, "Geçen sene 12,7 milyar dolarlık iş yapıldı. Bunu bir şekilde kesmek istiyorlar. Açık söyleyeyim biz Avrupalıların elinden işleri kapıyoruz" dedi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren de Kazak Bakanın bahsettiği ulusal arşiv binasının inşaatını yapan firmanın kendi üyeleri olmadığını belirterek, "Açıkçası, gidip gözümle görmediğim için bu Bakanın inşaat ile ilgili söylediği doğru mudur, haksızlık mıdır bilemiyorum" dedi.

GEREKEN YAPILMIYOR Panelin açılışında konuşan ATO Meclis Başkanı ve Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür ise "Beş Türk Cumhuriyetinin, ne kendi aralarında irtibat kurmaları, ne de dünyaya açılım ve Türkiye ile irtibat kurması konusunda gerekenler yapılmıyor" eleştirisini getirdi.

Panelin birinci oturumunda, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Yavuz "Türk Cumhuriyetlerinin Dış Politikaları", Dış Ticaret Müsteşarlığından Şahin Yaman "Türk Cumhuriyetlerinde Ekonomik Reformlar ve Sonuçları", Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsa Özkan ise "Türk Cumhuriyetlerinde Eğitim ve Kültür Alanındaki Değişmeler" konulu konuşmalar yaptılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!