İnşaat sektörüne Bakan hedef verdi

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektörüne Bakan hedef verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 00:00

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlik sektörünün 2015 yılında yılda 50 milyar dolarlık taahhüdü üstlenecek konuma geleceğine inandığını söyledi.

Bakan Çağlayan, müteahhitlik sektörünün, 200’e yakın sektörle olan irtibatı, ihracat potansiyeli, Türkiye’nin dünyaya tanıtılması bakımından değerlendirildiğinde, ülkenin göz nuru olan bir sektör olduğunu ifade etti.

50 milyar dolar

2011 yılında Türk müteahhitlik sektörünün 30 milyar dolarlık iş yapmasını beklediklerini kaydeden Devlet bakanı Çağlayan, “İnanıyorum ki 2015 yılında Türk müteahhitlik sektörü yılda 50 milyar dolarlık taahhüdü üstlenecektir” diye konuştu.

Ciddi kararlar

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu da 2015 yılı için hedeflenen 50 milyar dolarlık hedefin gerçekleştirilmesi için sadece 3-5 sorunun çözülmesi, yurt dışı müteahhitlik konusunun ciddi bir devlet politikası olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Komşularla sıfır sorun politikasını çok önemsediklerini belirten Koçoğlu, bazı ülkelerle vizelerin kaldırılmasının, gümrüklerde kolaylıkların sektörde çalışanlar için olumlu gelişmeler olduğunu kaydetti. Koçoğlu, “Biz artık dünyayı inşa etmeye hazırız. Elimiz kolumuz rahat olduğu vakit bütün dünyayı inşa ederiz” diye konuştu.

Bakana plaket verdi

Yurt dışı müteahhitlik sektörünün teminat mektubu, işçi çalıştırma mevzuatı, bankacılık sistemi gibi sorunlarının bulunduğunu bildiren Şükrü Koçoğlu, “Susuz tarımdan sulu tarıma geçildiğinde 14 misli gayri safi zirai milli gelir hasılatı artıyor. Bizi sulayın. Biz toprağız, biz su istiyoruz” dedi. İNTES Başkanı Koçoğlu, Bakan Çağlayan’a plaket verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!